Απόλυτο φαβορί ο Σιζόπουλος, για την μεγάλη έκπληξη ο Διομήδης

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές εκλογές, στην ΕΔΕΚ έχουν να σκέφτονται και ν’ ασχολούνται και με το Εκλογικό Συνέδριο του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μάιου.
 
Το όποιο ενδιαφέρον είναι εκ των πραγμάτων στραμμένο στη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, την οποία επαναδιεκδικεί ο νυν πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισαν τα όργανα στην ΕΔΕΚ-Ο Διομήδης πυροβολεί Σιζόπουλο
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήρε φωτιά η ΕΔΕΚ ενόψει Εκλογικού Συνεδρίου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν επαναδιεκδικεί ο Κωστής Ευσταθίου-Σιζόπουλος vs Διομήδους για την προεδρία
 
Αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα αποτελεί πως στην επερχόμενη εκλογική μάχη για την προεδρία της ΕΔΕΚ υπάρχει ξεκάθαρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί, που δεν είναι άλλος από τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Η εκτίμηση που εκφράζεται από γνώστες του παρασκηνίου στους Σοσιαλιστές, είναι πως εύκολα ή δύσκολα(σ.σ. οι περισσότεροι λένε εύκολα), ο κ. Σιζόπουλος θα επικρατήσει του ανθυποψήφιου του και θα συνεχίσει να ηγείται των Σοσιαλιστών.   
 
Την ίδια ώρα όμως από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί στην ΕΔΕΚ που προειδοποιούν πως «αν ο Μαρίνος και το επιτελείο του υποτιμήσουν τον Διομήδη,  δεν αποκλείεται να βρεθούν προ δυσάρεστων για τους ίδιους εκπλήξεων».
 
Αυτή τη στιγμή, όπως εξηγούν, παρά την όποια αμφισβήτηση έχει δεχτεί και παρά τις κατά γενική ομολογία αποτυχημένες παρουσίες της ΕΔΕΚ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ελέγχει απόλυτα το κόμμα. «Ή τουλάχιστον, όσο απέμεινε», συμπληρώνουν με νόημα.
 
Για να υποδείξουν πως ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου, το στοίχημα για τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ δεν έγκειται απλώς και μόνο στην επανεκλογή του(σ.σ. που όπως έχει προαναφερθεί θεωρείται από τους περισσότερους ως δεδομένη), αλλά πολύ περισσότερο στη ψαλίδα της διαφοράς με τον ανθυποψήφιο του.  
 
Συναφώς, επισημαίνουν πως αν σε μια κούρσα με προδιαγεγραμμένο τερματισμό, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσοστό που θα ανέρχεται για παράδειγμα στο 30% ή 40%, αυτό από μόνο του θα είναι αυτομάτως ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο. «Γιατί», επισημαίνουν, «ο Μαρίνος δείχνει να τρέχει μόνος του και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα. Πιθανά ποσοστά στο ύψος που έχουν προαναφερθεί για τον ανθυποψήφιο του, θα δημιουργούν σκιές γύρω από την αναντίλεκτη, όπως σήμερα φαντάζει, πραγματικότητα».  
 
Κλειδί για το μέχρι πού μπορεί να φθάσει ο Διομήδης Διομήδους στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές στην ΕΔΕΚ, θεωρείται ο τρόπος που θα συμπεριφερθεί στις 7 Μαΐου η εσωκομματική αντιπολίτευση. Θα πάνε να ψηφίσουν όλοι όσοι πιστεύουν πως χρειάζεται αλλαγή στο ανώτατο σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας του Κινήματος ή θα επιδείξουν αδιαφορία και θα επικαλεστούν τη λογική της χαμένης ψήφου, είναι το μείζον ερώτημα που τίθεται.
 
«Ας μην ξεχνάμε», επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές, «πως τα πάλαι ποτέ πρωτοκλασάτα στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία σαφώς και έχουν κάθε λόγο να αμφισβητούν ή ν’ αμφισβητήσουν τον σημερινό πρόεδρο του Κινήματος, όχι απλώς δεν κινούνται ως ενιαία αντιπολιτευτική οντότητα, αλλά έχουν αποτραβηχτεί εντελώς από το κόμμα».
 
«Γιαννάκης Ομήρου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Γιώργος Βαρνάβα, Κυριάκος και Ρούλα Μαυρονικόλα», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «είναι προσωπικότητες που εξακολουθούν να έχουν επιρροή και να είναι σε θέση να επηρεάσουν πράγματα και καταστάσεις. Το ζητούμενο είναι αν είναι διατεθειμένοι, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, να το πράξουν. Έστω και παρασκηνιακά…»   
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ