Βλέπει Γκουτιέρες την Τετάρτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε χθες το βράδυ για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα μιλήσει σε επενδυτικό συνέδριο για την Κύπρο και θα έχει επαφές με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, καθώς και με ομογενειακούς και άλλους παράγοντες.
 
Σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η ηγεσία της κυπριακής ομογένειας στη Νέα Υόρκη.
 
Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ μεθαύριο 22 Μαρτίου, θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, στην έδρα του ΟΗΕ και ακολούθως, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο οίκημα της Αρχιεπισκοπής.
 
Αργότερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ «Επενδύστε στην Κύπρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Club. Το Φόρουμ διοργανώνεται από την εταιρεία Capital Link, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών, τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου – ΗΠΑ. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών.
 
Εξάλλου, το βράδυ της 22ας Μαρτίου, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.
 
Στις 23 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson και με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Miroslav Lajčák, ο οποίος θα προεδρεύσει της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
 
Το βράδυ της 23ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για τη Ρώμη, όπου θα παραστεί στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.
 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα