Συμπληρώνει το παζλ της ηγετικής της πυραμίδας η Αλληλεγγύη

Εν μέσω των έντονων ζυμώσεων και διεργασιών στον ενδιάμεσο χώρο για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, στο Κίνημα Αλληλεγγύη συμπληρώνουν την Κυριακή το παζλ της εκλογικής πυραμίδας του κόμματος.
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο του Παγκύπριου Εκλογικού Συνεδρίου του Κινήματος, στη θέση του προέδρου της Αλληλεγγύης εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο η Ελένη Θεοχάρους.  
 
Μέσα από τη μεθαυριανή εκλογική διαδικασία, θα αναδειχθεί ο αναπληρωτής πρόεδρος και οι τρεις αντιπρόεδροι του Κινήματος.
 
Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διεκδικούν ο σημερινός αναπληρωτής πρόεδρος Πόλυς Παλλήκαρος και ο Κωνσταντίνο Καρεκλάς. Υποψηφιότητες, τις οποίες στη συνέχεια απέσυραν, είχαν υποβάλει αρχικά και οι πατήρ Παναγιώτης Μπαρούτης Παναγιώτης και Κυριάκος Μπαρρής.
 
Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν πέντε υποψήφιοι και συγκεκριμένα οι Γιάννης Βιολάρης, Ελλάδα Ιωάννου, Αντρέας Παπαπαύλου, Κώστας Τσαγγαρίδης και Κωστάκης Χριστοφόρου.  
 
Δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελών του Κινήματος, που ανέρχονται σε 4700.
 
Σε αυτούς, τονίζεται, περιλαμβάνονται και όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κόμματος, τα οποία βάσει της συμφωνίας που έγινε για σύσταση της Αλληλεγγύης, κατέστησαν αυτομάτως μέλη του Κινήματος χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση και να περάσουν μέσα από τη σχετική διαδικασία εγγραφής μελών.
 
Για τους σκοπούς εκλογής αναπληρωτή προέδρου και των τριών αντιπροέδρων θα στηθούν κάλπες σε όλες τις επαρχίες, ως εξής:
 
1. Κεντρικά Γραφεία (Αθαλάσσας 60, 2023 Στρόβολος).
2. Επαρχιακά Γραφεία Λεμεσού (Θεσσαλονίκης 34, 3025 Λεμεσός).
3. Επαρχιακά Γραφεία Πάφου (Νικολάου Νικολαΐδη 1, Διαμέρισμα 202, 8010 Πάφος).
4. Επαρχιακά Γραφεία Λάρνακας (Αγίου Γεωργίου Μακρή 64, Πολυκατοικία  Άννα Μαρία Λένα, 6037 Λάρνακα). Στη Λάρνακα θα μπορούν να ψηφίσουν και τα μέλη της επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις εννέα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις πέντε το απόγευμα. Όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο επιβεβαίωσης της ταυτότητάς τους(π.χ. πολιτική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης κτλ), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε συνδρομή.
 
Όπως έχει προαναφερθεί, με τις εκλογές της Κυριακής συμπληρώνεται το παζλ της ηγετικής πυραμίδας της Αλληλεγγύης, όπου συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Οργανωτικός(σ.σ. Πανικός Καψός),  ο Διευθυντής του κόμματος(σ.σ. Λουκής Αυγουστίδης) και ο εκπρόσωπος Τύπου(σ.σ. Γιάννης Σελινόπουλος).  Η επιλογή προσώπων για τις τρεις προαναφερθείσες θέσεις γίνεται από το Εκτελεστικό Γραφείο.
 
Σημειώνεται πως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Καταστατικό Συνέδριο της οργάνωσης νεολαίας και της γυναίκειας οργάνωσης της Αλληλεγγύης, ενώ πριν από το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν για τις δύο οργανώσεις και εκλογικά συνέδρια. Πρόεδρος της οργάνωσης νεολαίας της Αλληλεγγύης είναι ο Αντρέας Τελεβάντος και πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης η Ρούλα Γεωργιάδου.  
 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό