Τα μα -τα μα - τα μαύρα τα μπερε...

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε για να αντιμετωπίσουμε νέες ασύμμετρες απειλές, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης κατά την τελετή αποφοίτησης των τεθωρακισμένων οπλιτών της 2015 Β` ΕΣΣΟ.

Στον χαιρετισμό του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη τους νέους Μαυροσκούφηδες για την επιτυχή εκπλήρωση της εκπαίδευσής τους στο όπλο των Τεθωρακισμένων, και σημείωσε πως όσο συντηρείται η ανωμαλία και ο αναχρονισμός της κατοχής εδαφών μιας ευρωπαϊκής χώρας η Εθνική Φρουρά οφείλει και πρέπει να παραμένει η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής κάθε απειλής. Και η Εθνική Φρουρά, τόνισε εμφαντικά, πρώτιστα στηρίζεται στις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της.

Ο Υπουργός ανέφερε, επίσης, πως ζούμε σε μια περιοχή ιδιαίτερης αστάθειας, κατά την οποία απαιτείται επαγρύπνηση. “Οι απειλές στην εποχή μας δεν προέρχονται μόνο από κράτη. Είναι απαραίτητο να προετοιμαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και νέες, ασύμμετρες απειλές. Απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, τον κυβερνοπόλεμο”, είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι νέοι Μαυροσκούφηδες θα ανταποκριθούν πλήρως στην αποστολή τους και θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που η πολιτεία έχει εναποθέσει σε αυτούς.

Τέλος, ο κ. Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς οι οποίοι, όπως είπε, είναι αυτοί που καλλιεργούν το φρόνημα, την αγάπη προς την πατρίδα και το αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει τους εθνοφρουρούς μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή τελετή αποφοίτησης αριθμός γονέων απένειμε συμβολικά μαύρα μπερέ σε νέους Μαυροσκούφηδες.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας