Μπελάς για τον Γιώργο Λιλλήκα οι διαφωνίες εντός της Συμμαχίας

Το νερό στ’ αυλάκι για την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου έβαλε η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών, προκρίνοντας την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος ως την καταλληλότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ναι» στον Λιλλήκα με ενστάσεις Μυλωνά, Αμερικάνου, Αγγελίδη και Μιχαηλίδη
 
Η σχετική απόφαση-στη βάση του κειμένου πλαίσιο που ετοιμάστηκε, εγκρίθηκε και προωθήθηκε από το Πολιτικό Γραφείο στην Ανώτατη Σύγκλητο-λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, καθότι υπέρ ψήφισαν 114 μέλη του Σώματος, ενώ 20 εναντίον.
 
Ωστόσο, στη Συμμαχία Πολιτών δεν φαίνεται να είναι όλα ρόδινα σε σχέση με την πορεία του κόμματος προς τις προεδρικές εκλογές, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας του Κινήματος να υποβαθμιστεί κατά το δυνατό περισσότερο η πολιτική αξία των διαφωνιών που εκφράστηκαν κατά τη χθεσινή σύνοδο της Ανώτατης Συγκλήτου.
 
Διαφωνίες μάλιστα, που προήλθαν από προβεβλημένα στελέχη και υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως ο αναπληρωτής πρόεδρος Στέλιος Αμερικάνος, ο β’ αντιπρόεδρος Σίμος Αγγελίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, αλλά και ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς.
 
Από τους καταψηφίσαντες την απόφαση της Ανώτατης Συγκλήτου, μεταξύ των οποίων και οι προαναφαρθέντες, ζητήθηκε όπως στο κείμενο που τέθηκε προς έγκριση ενσωματώνονταν συγκεκριμένες πρόνοιες, στη λογική ουσιαστικά της αποκλειστικής συμπόρευσης με τον υπόλοιπο ενδιάμεσο χώρο με έναν κοινό υποψήφιο και αφήνοντας λίγο-πολύ ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της υποψηφιότητας Λιλλήκα.
 
Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν τελικά αποδεκτές, με την ηγεσία της Συμμαχίας να τις κρίνει ως μη ουσιαστικές και να διαμηνύει πως αφορούσαν απλώς διαδικαστικά ζητήματα, πάρα την ουσία της απόφασης.
 
Οι προτάσεις Αμερικάνου
Διαφορετική είναι ωστόσο η άποψη που εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος, υπογραμμίζοντας πως η διαφωνία του στην Ανώτατη Σύγκλητο δεν ήταν «τεχνικής φύσεως» όπως ελέχθη, και ότι αφορούσε άκρως ουσιαστικά, κατά την άποψη του, πολιτικά ζητήματα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σ. Αγγελίδης: Το 2013 διαγράφηκα από κόμμα. Μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί...

Σύμφωνα με τον Στέλιο Αμερικάνο, «υποβλήθηκε πρόταση, ώστε να προστεθούν τα εξής:
 
1. Αναφορά ότι στόχος μας στις επικείμενες προεδρικές εκλογές δεν μπορεί να είναι μόνο η απαλλαγή από την διακυβέρνηση Αναστασιαδη, αλλά και από το δίπολο εξουσίας ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.
 
2. Συμμαχίες με πολιτικά σχήματα, με τα οποία μας χωρίζει χάσμα σε πληθώρα θεμάτων δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας και θα τις αποβάλει η ίδια η κοινωνία.
 
3. Αναφορά, ρητή, στην πάγια θέση μας περί απόρριψης της ΔΔΟ.
 
4. Διαβουλεύσεις να γίνουν μόνο με τα κόμματα πέραν ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ με τα οποία πρέπει να επιχειρηθεί συμφωνία για ένα κοινό υποψήφιο. 

5. Να προκριθεί υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, αλλά τελική απόφαση να ληφθεί από τα συλλογικά όργανα μετά την λήξη των διαβουλεύσεων και αφού ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
 
Οι πιο πάνω προτάσεις υποβλήθηκαν με σκοπό την επίτευξη ομοφωνίας. Δεν έγιναν αποδέκτες. Σεβαστή η απόφαση της πλειοψηφίας».
 

«Σέβομαι τις διαφωνίες, αλλά…»
Τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς τους διαφωνούντες εξέφρασε μιλώντας στη σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «Άλφα» «Κάθε μέρα, άλλη μέρα», ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. «Σεβαστές οι διαφωνίες, πιο σεβαστή όμως η απόφαση της πλειοψηφίας, διαμήνυσε ο κ. Λιλλήκας.  

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα