Αισιόδοξος για κοινό υποψήφιο από τον ενδιάμεσο ο Ν. Παπαδόπουλος

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” αποδεικνύει ακριβώς πως η πολιτική των υποχωρήσεων είναι άκρως επικίνδυνη για την εθνική μας υπόθεση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο "έγγραφο του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος εάν εφαρμοστούν για Τούρκους υπηκόους, που θα βρίσκονται στο νησί, οι τέσσερις ελευθερίες.

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο του παγκύπριου και εκλογικού συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύης, όπου προσκαλέστηκε να παρευρεθεί, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων αποτελούν μέρος των συγκλίσεων Χριστόφια – Ταλάτ του 2010 και πρόσθεσε ότι “είναι πλέον ξεκάθαρο πως αν αποδεχθούμε σήμερα αυτές τις ούτω καλούμενες ελευθερίες κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός της κοινής αγοράς και με μία λειψή, ελλειμματική παρουσία και συμμετοχή στην ΕΕ”.

“Πρέπει όλοι επιτέλους να καταλάβουν πως μόνο με τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ισότιμου κράτους μέλους της ΕΕ μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “οτιδήποτε άλλο είναι επίφοβο και θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες”.

Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, είπε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον λαμβάνεται υπόψη το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι “είναι ορθό το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών”.

“Αυτοί που είχαν συμφωνήσει στη σύγκλιση πρέπει να μας εξηγήσουν πως δικαιολογούν τις δικές τους υποχωρήσεις σήμερα”, πρόσθεσε.

Ενδιάμεσος χώρος

Ερωτηθείς κατά πόσον θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συναντηθούν όλα μαζί τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ είναι ξεκάθαρη.

“Ο στόχος για εμάς έχει καθοριστεί, επιδιώκουμε τη συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου γιατί θεωρούμε πως μόνο με αυτή την συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε τον απώτερο στόχο που είναι η αλλαγή και η απαλλαγή από αυτή την Κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

“Είμαι αισιόδοξος ότι στο πέρας αυτής της διαδικασίας θα έχουμε μία συνεργασία, ένα κοινό υποψήφιο και επιτυχία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν εμποδίζει τον ενδιάμεσο χώρο στην επιλογή ενός και μόνο υποψηφίου το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκας να εξαγγείλει υποψηφιότητα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τις διεργασίες οποιουδήποτε άλλου κόμματος.

“Εμείς, έχουμε διατυπώσει την δική μας θέση. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όλους, περιλαμβανομένης και της Συμμαχίας Πολιτών”, πρόσθεσε.

Κληθείς να πει αν θα είναι ένας από τους υποψηφίους για υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν έχουν μπει στο ΔΗΚΟ “σε μια συζήτηση σε σχέση με την ονοματολογία των υποψηφίων”, προσθέτοντας ότι “αυτά όλα θα συζητηθούν την αμέσως επόμενη περίοδο μετά που θα έχουμε ολοκληρώσει τις επαφές μας με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου”.

Σε ερώτηση κατά πόσον έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση αυτών των επαφών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε το συντομότερο δυνατό.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων