«Ναι» στον Λιλλήκα με ενστάσεις Μυλωνά, Αμερικάνου, Αγγελίδη και Μιχαηλίδη

Ολοκληρώθηκε η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών με την πλειοψηφία των μελών της να προκρίνουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα ως την καταλληλότερη για να πορευτεί το Κόμμα στις Προεδρικές εκλογές του 2018.

Συγκεκριμένα υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα τάχθηκαν 114 μέλη, ποσοστό 85%  της Ανώτατης Συγκλήτου και εναντίον τάχθηκαν 20 μέλη.

Ωστόσο όσοι διαφώνησαν με τη σημερινή απόφαση ξεκαθάρισαν ενώπιον της Συγκλήτου ότι δεν αμφισβητούν την καταλληλότητα του Γιώργου Λιλλήκα να είναι υποψήφιος, αλλά διαφώνησαν με τη χρονική στιγμή κατά την οποία η Συμμαχία επέλεξε να προτάξει την υποψηφιότητα του Προέδρου της.

Δηλαδή θεωρούν πως θα ήταν ορθότερο να προηγηθεί ο διάλογος με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και μετά να ληφθεί η απόφαση που λήφθηκε σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η τροπολογίες που ήθελαν να προσθέσουν επί της απόφασης. Ωστόσο από τη στιγμή που η πρόταση πλαίσιο, η οποία προωθήθηκε από το Πολιτικό Γράφειο στη σημερινή Σύγκλητο συγκέντρωσε τη θετική ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών δεν κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει η ενσωμάτωση των συγκεκριμένων τροποποιήσεων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που ζήτησαν την ενσωμάτωση τροποποιήσεων και ψήφισαν εναντίον της σημερινής απόφασης βρίσκονται υψηλόβαθμου αξιωματούχοι της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και ο βουλευτής του Κόμματος Παύλος Μυλωνάς.

Συγκεκριμένα σε αυτούς περιλαμβάνονται πέραν του κύριου Μυλωνά, ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος, ο Αντιπρόεδρος Σίμος Αγγελίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης. Πάντως η πλειοψηφία της γραμματείας του κόμματος, που αποτελείται από 15 άτομα, τάχθηκε υπέρ της απόφασης. 

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών  συναντήθηκε με όλους τους ηγέτες των Κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου την προηγούμενη εβδομάδα. Ο διάλογος μεταξύ  των Κομμάτων του κέντρου αναμένεται να εντατικοποιηθεί ενώ ο ίδιος ο Γιώργος Λιλλήκας θα επιλέξει ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.  

Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online θέλουν τον κύριο Λίλλήκα να εξαγγέλλει επίσημα την υποψηφιότητα του μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον