Θεοχάρους: Παράνομη και αναχρονιστική η ΔΔΟ

Η διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία (ΔΔΟ), ούτε συνιστά απελευθέρωση του τόπους μας, ούτε μας απαλλάσσει από την κατοχή, αλλά τουναντίον μονιμοποιεί και νομιμοποιεί την διχοτόμηση, παραχωρεί ελληνικούς τόπους στην Τουρκία με την δική μας υπογραφή, εξαφανίζει για πάντα τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας από το νησί, και θέτει γερές βάσεις για τον εκτουρκισμό ολόκληρου του νησιού, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.
 
Σε ομιλία της στο παγκύπριο και εκλογικό συνέδριο του Κινήματος, στη Λευκωσία, η κ. Θεοχάρους, η οποία είναι υποψήφια για την θέση του Προέδρου του Κινήματος και αναμένεται να επανεκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου, είπε ότι “η ΔΔΟ, ούτε πατριωτική είναι, ούτε σώφρων, ούτε ρεαλιστική”, προσθέτοντας ότι “αν ήταν ρεαλιστική λύση θα είχε επιτευχθεί μετά από 40 χρόνια συζητήσεων, συνομιλιών και υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς”.
 
“Είναι μια παράλογη αναχρονιστική λύση,  διάλυσης του κράτους μας, υπονόμευσης της πορείας του Ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο, μετατροπής της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο και στην συνέχεια σε τουρκικό βιλαέτι”, ανέφερε.
 
Ανέφερε επίσης ότι “το σημερινό status quo είναι απαράδεκτο και δεν επιτρέπει να ελπίζουμε στην επιβίωση του τόπου μας”, προσθέτοντας ότι “ελλοχεύουν όμως οι κίνδυνοι μιας κατάστασης χειρότερης από το status quo, με μια λύση ΔΔΟ, ειδικά μετά τα όσα έχει συμφωνήσει ο Πρόεδρος στον τομέα της διακυβέρνησης”.
 
“Συνεπώς, οφείλουμε να αξιολογήσουμε εξ αρχής τα δεδομένα και να δούμε με ποιες πολιτικές επιλογές είναι δυνατό να απαγκιστρωθούμε από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Πρέπει να εφαρμοστούν εναλλακτικές προτάσεις στηριζόμενες σε μια εξελικτική διαδικασία με συγκεκριμένο οδικό χάρτη”, πρόσθεσε.
 
Η κ. Θεοχάρους είπε ότι “πρωταρχική ανάγκη είναι να απαγκιστρωθούμε από όσα εμφανίζονται ότι έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής” και πρόσθεσε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ενημερώσει επακριβώς την ΕΕ για όσα πραγματικά έχουν συμφωνηθεί, διότι η ΕΕ είναι εντελώς παραπληροφορημένη ή της συμφέρει να προσποιείται ότι είναι  παραπληροφορημένη”.
 
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι “η Κυβέρνηση έχει κάνει ασυγχώρητες και επικίνδυνες υποχωρήσεις και λάθη στις διαπραγματεύσεις, έχει αναλάβει δεσμεύσεις, έχει παραπληροφορήσει τον λαό, την διεθνή κοινότητα και κυρίως την ΕΕ και είναι βαρύτατα εκτεθειμένη”.
 
“Η παρούσα διαπραγματευτική ομάδα και ο Πρόεδρος, δεν μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση όσο και αν επ` εσχάτων αναζήτησαν στήριξη για την αλλαγή στρατηγικής, από το Εθνικό Συμβούλιο. Ούτε καν να απαγκιστρωθούν από τις συνομιλίες και τις δεσμεύσεις τους δεν μπορούν, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “δεν μπορούν να αλλάξουν πολιτική, στρατηγική και μεθοδεύσεις διότι στοχεύουν σε  μια μη ρεαλιστική  και τελείως απαράδεκτη και εξωπραγματική λύση”.
 
Η κ. Θεοχάρους είπε ότι “όσοι αντιτιθέμεθα στην αθλιότητα της σημερινής κατάστασης που ελάχιστα διαφέρει από την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα της Τουρκίας, οφείλουμε  να εργαστούμε συλλογικά, να προχωρήσουμε δυναμικά, μαχητικά, αταλάντευτα και να εφαρμόσουμε πολιτική Εθνικής Σωτηρίας, βασιζόμενη στην χρηστή διακυβέρνηση,  στην δημιουργία κράτους πρόνοιας και όχι κράτους παροχών, στην εξάλειψη της διαφθοράς, στην δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πληθυσμό”.
 
“Οι συνομιλίες για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, πρέπει να διεξάγονται με την Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται σε θέση Ισχύος και όχι γονυπετής”, πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενη στην πορεία του Κινήματος, η κ. Θεοχάρους είπε ότι “δύναμη μας η εκρηκτική συμμετοχή εκατοντάδων μελών μας, η μαζική προσχώρηση εκατοντάδων ανένταχτων πολιτών, αλλά και των ενεργών μελών και σύσσωμης  της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Κόμματος” και πρόσθεσε ότι “προχωρήσαμε μαζί, με μια ψυχή, χωρίς οικονομική στήριξη από πουθενά, περάσαμε από τις κακοτοπιές από τις οποίες περνούν όλοι οι νεοφανείς κομματικοί σχηματισμοί,  αντιμετωπίσαμε δυσχέρειες, χλεύη και κακόβουλες επιθέσεις”.
 
Είπε ακόμη ότι το Κίνημα έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα εκλέγοντας 13 δημοτικούς συμβούλους, ενώ  στηρίξαμε επίσης την εκλογή 13 Δημάρχων, μεταξύ των οποίων και τους δημάρχους Λεμεσού, Στροβόλου, Έγκωμης και Λευκωσίας.
 
Ανέφερε επίσης ότι το Κίνημα έγινε αποδεκτό ως ισότιμο μέλος του Κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών και ισχυρή αντιπροσωπεία του ECR ήλθε στην Κύπρο για να στηρίξει την εκλογική μας προσπάθεια και πρόσθεσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα διοργανωθεί στην Λευκωσία το  Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του  ECR.
 
Η Ιντερπόλ απέρριψε το αίτημα του Αζερμπαϊτζάν
Εξάλλου, η Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι εκπροσώπησε την Ομάδα Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο ΕΚ, της οποίας είναι Πρόεδρος, στο δημοψήφισμα που έλαβε χώραν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ,  στις 20 Φεβρουαρίου μαζί με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννη Σελινόπουλο.
 
Ανέφερε ότι σε αντίδραση της συμμετοχής τόσον της ιδίας όσο και δύο άλλων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, το Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε διεθνές  ένταλμα σύλληψης των τριών και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε χθες ότι η Ιντερπόλ απέρριψε το αίτημα του Αζερμπαϊτζάν.
 

Δειτε Επισης

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές