Σιζόπουλος: Να ζητήσει έγκριση για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ  Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως το πιο σημαντικό της επίσκεψης  του στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ στην Πάφο, είναι η ενημέρωση η οποία γίνεται για τα θέματα του κυπριακού στη σημερινή φάση που εγκυμονεί  πολλούς κινδύνους, όπως ανέφερε.

Αφενός μεν, λόγω της προεκλογικής συμπεριφοράς και των απαράδεκτων θέσεων που προβάλλει η Τουρκία και ο κατοχικός ηγέτης αλλά και δυστυχώς είπε ο κ. Σιζόπουλος της μέχρι σήμερα λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του αλλά και των σοβαρών παραχωρήσεων στα θέματα που έχουν γίνει της εσωτερικής διακυβέρνησης και της εσωτερικής πτυχής.

Είναι προφανές, συνέχισε, ότι κατά την άποψη της ΕΔΕΚ πριν από την έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ο ΠτΔ οφείλει πια να απευθυνθεί στο λαό και να θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα.

Επίσης είπε, “ να πάρει εξουσιοδότηση για το αν  και κατά πόσο ο λαός αποδέχεται την εκ περιτροπής προεδρία, αποδέχεται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά την λύση για κάποια χρονική περίοδο, εάν αποδέχεται την αναθεώρηση και όχι την κατάργηση της συνθήκης εγγύησης και εάν αποδέχεται την παραμονή αριθμού εποίκων μεγαλύτερου από ότι είναι ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων” και τέλος “ εάν την όποια μορφή λύσης θα πρέπει να την επικυρώσει ένα κοινό δημοψήφισμα ή δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα όπως έγινε στο παρελθόν που παραπέμπει ενδεχομένως στην ύπαρξη δύο διαφορετικών λαών και παραπέμπει συνειρμικά και στα δύο κράτη”.

O κ. Σιζόπουλος διατύπωσε την θέση ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει με δημοψήφισμα προς τον λαό να ζητήσει την έγκριση και την άποψη των πολιτών πριν να προχωρήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω συμφωνία.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μίλησε στην  Επαρχιακή Συνδιάσκεψη ΕΔΕΚ Πάφου  (απολογισμός επαρχιακής επιτροπής, εκλογές) στο Οίκημα ΣΕΚ Πάφου.

Την θέση του  προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ στην Πάφο στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα διεκδικούν οι Ανδρέας Σιήκκης και Σωκράτης Σωκράτους. 

2.180 μέλη του κόμματος έχουν δικαίωμα ψήφου. Εκλογές θα διεξαχθούν και για την ανάδειξη του νέου αναπληρωματικού προέδρου  της Επαρχιακής Επιτροπής. 

Την θέση του αναπληρωτή προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής διεκδικούν ο Βάσος Δημητρίου και ο Ανδρέας Γρηγοριάδης.

Δεν θα διεξαχθούν εκλογές για τα εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τα 14 μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής αφού υπέβαλαν υποψηφιότητα ακριβώς όσες και οι θέσεις.

Στην θέση του Οργανωτικού Γραμματέα επανεκλέγεται επίσης άνευ ανθυποψηφίου ο Στέλιος Χαραλάμπους. 

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ