“Φωνάζει ο κλέφτης, για να φύγει ο νοικοκύρης”

Η χώρα καταστράφηκε όχι επειδή έγιναν έρευνες για καταγγελίες και υποψίες, αλλά επειδή κουκουλώθηκαν, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης σε δήλωσή του στη Βουλή, καλώντας τον Υπουργό Εσωτερικών "να τερματίσει τις επιθέσεις".
 
“Η υπόθεση για την οποία κάποιοι με εμπλέκουν προσωπικά και είναι σχετικά με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή εις βάρος του Υπουργού Εσωτερικών είναι πάρα πολύ απλή”, ανέφερε προσθέτοντας ότι το Κίνημα Οικολόγων και ο ίδιος προσωπικά, “στα 21 χρόνια της πορείας μας, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά την υπόληψή μας, ως ένα πολιτικό κίνημα που δεν αφήνει καμία κατηγορία στη σκιά, δεν κουκουλώνει καμία πολιτική υπόθεση”.
 
“Αυτή η χώρα δεν καταστράφηκε επειδή υπήρχε υπερβολικός έλεγχος και επειδή αξιολογήθηκαν και ερευνήθηκαν αβάσιμες καταγγελίες, αλλά καταστράφηκε, και πολλές φορές μάλιστα, επειδή καταγγελίες και προειδοποιήσεις κουκουλώθηκαν, δεν έγινε έρευνα ακόμα και για την οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια”, συνέχισε ο κ. Περδίκης. Προσθέτοντας ότι “η έλλειψη ελέγχου και εγρήγορσης και συστηματικής προσπάθειας διερεύνησης της κάθε καταγγελίας, οδήγησαν αυτή τη χώρα στην καταστροφή, κατ` επανάληψη”, εξήγησε ότι “είχαμε μπροστά μας μια καταγγελία από ένα δημοσιογραφικό οργανισμό εις βάρος του κυρίου Χάσικου και είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τον Γενικό Ελεγκτή και να ζητήσουμε διερεύνηση αυτής της καταγγελίας”. “ Ούτε συμφέροντα εξυπηρετήσαμε, ούτε είχαμε κάποιο όφελος από αυτή την ενέργειά μας”, είπε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι ο Γενικός Ελεγκτής, εξετάζοντας αυτή την καταγγελία, από το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό οργανισμό, ανακάλυψε ένα στοιχείο, για το οποίο εγκαλείται σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών”.
 
“Ο Υπουργός Εσωτερικών είναι καλό να αφήσει τις επιθέσεις που θυμίζουν την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, για να φύγει ο νοικοκύρης» και να απαντήσει ξεκάθαρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, να ξεκαθαρίσει τη θέση του”, συνέχισε ο κ. Περδίκης αναφέροντας ότι “καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα, βρέθηκε εμπλεκόμενος σε μια υπόθεση, η οποία πλήττει την ιδιότητά του”.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα