Συμφωνούν στη στόχευση, αγκάθι το όνομα του… μωρού

Στο προβαλλόμενο ως αυτονόητο και φραστικά διακηρυγμένο από όλους στον ενδιάμεσο χώρο, περί της αναγκαιότητας δηλαδή καθόδου τους στις προεδρικές εκλογές με έναν κοινό υποψήφιο, συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ενδιαφερόμενος για υποψήφιος, Γιώργος Λιλλήκας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ραντεβού στα τυφλά και ό,τι ήθελε προκύψει…

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι υπάρχει η βάση για κατάληξη σε επιλογή ενός υποψηφίου, ωστόσο απέφυγαν επιμελώς να μπουν στην… επώδυνη όπως εξελίσσεται, διαδικασία αναφοράς σε ονόματα.
 
Η συζήτηση, αναλώθηκε ως επί το πλείστο, στα εκατέρωθεν κριτήρια που τίθενται και βάσει των οποίων ο ενδιάμεσος χώρος θα πρέπει να κάνει την επιλογή του υποψήφιου που θα υποστηρίξει, με βασικότερα την εκλεξιμότητα και την καταλληλότητα(εμπειρία, γνώσεις κτλ).   
 
Από πλευράς ΕΔΕΚ, τονίστηκε συναφώς η θέση του Κινήματος πως θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί ακριβώς το πλαίσιο και τα κριτήρια που θα διέπουν μια ενδεχόμενη κοινή υποψηφιότητα του ενδιάμεσου χώρου, προτού εισέλθουν στο στάδιο-και προφανώς πιο καθοριστικό σημείο- της επιλογής του ονόματος του υποψηφίου.  
 
Επί  της ουσίας, και παρά το κλίμα αισιοδοξίας που Σιζόπουλος και Λιλλήκας θέλησαν να καλλιεργήσουν όσον αφορά την προοπτική ευόδωσης του στόχου για κοινή κάθοδο του συνόλου των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές, η πραγματικότητα παραμένει πως με δεδομένο το ενδιαφέρον, τόσο του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών όσο και του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, πολύ δύσκολα με τα σημερινά δεδομένα θα διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν να δούμε και τα πέντε κόμματα στην ίδια προεκλογική πλατφόρμα.
 
Ωστόσο, όλες οι συνιστώσες πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου θεωρείται βέβαιο πως θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για κάτι τέτοιο, αφού καμία από αυτές-και στην προκειμένη περίπτωση Συμμαχία Πολιτών και ΔΗΚΟ- δεν θα ήθελαν να χρεωθούν ακόμα μια αποτυχημένη προσπάθεια του Κέντρου για καθολική σύμπλευση στις Προεδρικές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στηρίζει ομόφωνα κοινή υποψηφιότητα ενδιάμεσου χώρου για τις Προεδρικές το ΔΗΚΟ
 
Υπό αυτό το πρίσμα, και κατά τη μεθαυριανή συνεδρία της Ανώτατης Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών-όπως προ ημερών ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE είχε γράψει-, δεν πρόκειται να υπάρξει εξαγγελία υποψηφιότητας από τον Γιώργο Λιλλήκα (σ.σ. υπό την αυστηρή έννοια του όρου), αλλά εξασφάλιση της σύμφωνου γνώμης της Συγκλήτου από τον Γιώργο Λιλλήκα, όπως προωθήσει το όνομά του ως εν δυνάμει υποψήφιος στις διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε παρτίδα σκάκι για γερά νεύρα Νικόλας-Λιλλήκας  με φόντο τις Προεδρικές 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών