Α. Κυπριανού: Πλανώνται όσοι ελπίζουν ότι θα σύρουν το ΑΚΕΛ να τους υποστηρίξει

Το ΑΚΕΛ αναμένει τις εξελίξεις στο Κυπριακό πριν αρχίσει η συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, λέγοντας πως τοποθετεί χρονικά την έναρξή της συζήτησης μετά τις διακοπές του Πάσχα.
 
«Θα χρειαστεί μια διαδικασία αρκετών εβδομάδων για να ολοκληρωθεί», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα καταφύγει και στην κομματική του βάση για να ακούσει απόψεις προτού παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
Σε ερώτηση για τις αναφορές του, σε συνέντευξη στο MEGAONE, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εάν κάποιοι θεωρούν ότι το ΑΚΕΛ αποκλείεται από τον όποιο διάλογο και θα καταφέρουν με τον τρόπο που συμπεριφέρονται να περάσουν στο δεύτερο γύρο- που εγώ λέω ότι θα είναι αδύνατο να περάσουν στο δεύτερο γύρο-και να ελπίζουν ότι θα σύρουν το ΑΚΕΛ για να τους υποστηρίξει, πλανώνται».
 
Ερωτηθείς αν αναφέρεται σε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Κυπριανού είπε «αναφέρομαι σε όποιον σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο». «Πλανώνται οικτρά αν θεωρούν ως δεδομένο το ΑΚΕΛ σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο», τόνισε.
 
Πρόσθεσε ότι όποιος σέβεται το ΑΚΕΛ, θα τύχει αντίστοιχα σεβασμού και από το ΑΚΕΛ ενώ «εάν δεν σέβονται το ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να σεβαστεί ούτε το ΑΚΕΛ κανένα».
 
Σε σχετική παρατήρηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα καταστεί ουραγός κανενός, ενώ είπε ότι «για εμάς προέχει το Κυπριακό». Κάποιο βιάζονται, η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι θέμα ποσότητας, είναι θέμα ποιότητας, είπε.
 
Σε ερώτηση τέλος αν η δική του υποψηφιότητα είναι στο τραπέζι, είπε ότι ο ίδιος εκπλήσσεται για τα όσα γράφονται, καθώς η σχετική συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει. «Ακόμη δεν ξεκινήσαμε, ως εκ τούτου δεν υπάρχει τίποτε πάνω στο τραπέζι, ούτε το δικό μου όνομα ούτε το οποιοδήποτε άλλο όνομα», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό