Συνάντηση σε πέντε άξονες και με επίκεντρο το Κυπριακό

Πέντε ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν, κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα, και η οποία έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκος Χριστοδουλίδη.
 
Καταρχήν, όπως είπε, έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την δημιουργηθείσα κατάσταση πραγμάτων.
 
Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για τη απόφαση της τουρκικής πλευράς να μην συμμετάσχει στο διάλογο, αλλά εξέφρασε και την ευχή και την ετοιμότητά του όπως ο διάλογος επαναρχίσει το συντομότερο δυνατό”.
 
Ακολούθως, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, το επερχόμενο δημοψήφισμα και πως επηρεάζει γενικότερα την συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Επιπλέον, έγινε συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κυρίαρχο θέμα τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

 
Στη συνέχεια, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συζητήθηκαν οι επερχόμενες τριμερείς ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, όπως και άλλα κράτη.
 
«Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ σύντομα, εντός Μαΐου, αν θέλετε να είμαι πιο συγκεκριμένος μια νέα τριμερή συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ τέλος συζητήθηκε το θέμα της συνόδου των κρατών του Νότου, όπως γνωρίζεται η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, έχει καθοριστεί η ημερομηνία, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και έγινε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός για εκείνα τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συνάντηση των κρατών του Νότου», κατέληξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία