Στην Ουκρανία μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών, θα υπογραφούν κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Ουκρανία μεταξύ 10 και 11 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αντρη Αναστασιάδη θα μεταβεί αύριο από την Αθήνα στην Ουκρανία.

Στις 11 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κίεβο καθώς και στο Μνημείο του Holodomor. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο περιθώριο των συνομιλιών θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας.
 
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Μετά το γεύμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα μεταβούν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας, όπου θα έχουν συνάντηση με Κύπριους και Ουκρανούς επιχειρηματίες. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ουκρανίας. Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένιι Γιατσενιούκ και ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Βολοντιμίρ Γκρόισμαν. Στην Ουκρανία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 12 Δεκεμβρίου.
  
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον