Όλοι γνωρίζουν γιατί διακόπηκε η διαπραγμάτευση, ισχυρίζεται ο Γιλντιρίμ

Η διεθνής κοινότητα έχει δει την "εποικοδομητική" - κατά την έκφρασή του - στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις και ότι όλοι γνωρίζουν για ποιο λόγο διακόπηκε η διαπραγμάτευση, υποστήριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ την Πέμπτη, από την κατεχόμενη Λευκωσία, ισχυριζόμενος ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά βλέπει την τουρκοκυπριακή πλευρά ως μειονότητα και έχει ακόμη στο νου της την ένωση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τo κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διοργάνωσε εκδήλωση υποστήριξης του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, για τους Τούρκους υπηκόους, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση, στην οποία ο κόσμος κρατούσε σημαίες του ψευδοκράτους, της Τουρκίας και σημαίες του κόμματος και ακούγονταν συνθήματα υπέρ του «Ναι», και «αγάπης» για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρευρέθηκαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Τουγρούλ Τουρκές, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδατικών Υποθέσεων Βεϊσέλ Έρογλου, ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν, Βουλευτές του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Αχμέτ Σοργκούν.

Συμμετείχαν επίσης ο «υπουργός» οικονομίας και ενέργειας Σουνάτ Ατούν, ο «υπουργός» εσωτερικών Κουτλού Εβρέν, ο «υπουργός» δημοσίων έργων και μεταφορών Κεμάλ Ντουρούστ, «βουλευτές» του κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντουρσούν Ογκιούζ και Ζορλού Τόρε και ο ανεξάρτητος «βουλευτής» Χασάν Τατσόι.
Μετά από σύντομους χαιρετισμούς κατά τους οποίους ζητήθηκε η υποστήριξη του «Ναι» στο δημοψήφισμα, σε ομιλία του ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι προσευχές και η υποστήριξη του τουρκικού λαού για το ψευδοκράτος θα συνεχιστούν.

Έστειλε μηνύματα ενότητας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει την Τουρκία και το ψευδοκράτος που παραμένουν μαζί.

Σημειώνοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση της ζωής στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι υπάρχουν ελπίδες για το μέλλον της Κύπρου και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίζει πάντοτε μια δίκαια, διαρκή και συνολική λύση στην Κύπρο.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισότητας και μιας δίκαιης ενδεχόμενης λύσης, είπε ότι θα πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και την περιουσία των Τ/κ. Ο κ. Γιλντιρίμ συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία αποτελεί την εγγύηση για προστασία των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων και η δύναμη που θα διαλύσει τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια τους.

Ανέφερε ακόμη ότι η διεθνής κοινότητα είδε την εποικοδομητική συμπεριφορά της τουρκοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι όλοι γνωρίζουν για ποιο λόγο διακόπηκε η διαπραγμάτευση.

«Αν επιθυμείτε λύση, ειρήνη, αδελφοσύνη, πρέπει να αποδεχθείτε ίση, δίκαιη διοίκηση», ανέφερε απευθυνόμενος στους Ε/κ.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον