Θεοχάρους: Θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλαγή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο ενδιάμεσος-πατριωτικός χώρος θα πρέπει πάση θυσία να συνεργαστεί, ώστε να τον εκπροσωπήσει μόνο ένα υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, η πολιτική που ακολουθείται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον όσον αφορά το Κυπριακό, «η πολιτική του εξευμενισμού, της υποταγής, των γονυκλισιών θα συνεχιστεί με απόλυτα προβλεπτές συνέπειες». Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η παρούσα Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αλλάξει στρατηγική, ούτε οι νυν διαπραγματευτές ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
«Όλα αυτά τα οποία έχουν αποδεχτεί τόσο καιρό, δεν τους επιτρέπουν να αλλάξουν στρατηγική και να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες. Για αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλαγή Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να προέρχεται από τον πατριωτικό χώρο, τον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, τον χώρο του κέντρου. Όπως ανέφερε, ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι ένας που θα αποσπάσει τη συλλογική υποστήριξη όλων.
 
Ερωτηθείσα κατά πόσο ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος μπορεί από μόνος του να κερδίσει τις εκλογές ή κατά πόσο χρειάζεται η συνδρομή κάποιου από τα μεγαλύτερα κόμματα, η κα. Θεοχάρους εξέφρασε την άποψη ότι ο πατριωτικός χώρος δεν περιορίζεται στα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, αλλά επεκτείνεται σε όλη την κομματική διαστρωμάτωση από την πέραν του ΔΗΣΥ δεξιά στον ίδιο τον ΔΗΣΥ, στο ΑΚΕΛ και στην πέραν του ΑΚΕΛ αριστερά.
 
«Είναι ένας τεράστιος χώρος αυτός που περιγράφω ως πατριωτικό, είναι ο χώρος ο οποίος δεν αποδέχεται όλες αυτές τις συγκαταβάσεις και τις υποχωρήσεις και την αθλιότητα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και όλων όσων έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και για αυτό το λόγο πιστεύω ότι αυτός ο χώρος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να χαράξει μια διαφορετική πολιτική», συμπλήρωσε.
 
ΚΥΠΕ
  
 

Δειτε Επισης

«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»