Σε καλό κλίμα, αλλά ο καθένας το…ΔΗΚΟ του για πιθανή… Συμμαχία

  
Για σχεδόν μια ώρα τα είπαν σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.
 
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρόεδρου της Συμμαχίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών καθόδου των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές του 2018 με κοινό υποψήφιο, δεν φαίνεται  να διαφοροποίησε ουσιαστικά τα δεδομένα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν από την πραγματοποίηση της.
 
Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, στη βάση της συναντίληψης γύρω από την...αναγκαιότητα συμπόρευσης του  ενδιάμεσου χώρου ενόψει προεδρικών εκλογών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ΔΗΚΟ ο Γιώργος Λιλλήκας 


Η συνάντηση των δύο εν δυνάμει υποψήφιων για την Προεδρία της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, με τον Γιώργο Λιλλήκα, έπειτα από την ολοκλήρωσή της, να εκφράζει την ετοιμότητα της Συμμαχίας Πολιτών για νέες συναντήσεις με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, εφόσον της ζητηθεί.
 
Παράλληλα, ο Γιώργος Λιλλήκας διαμήνυσε εξερχόμενος από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, πως «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», αποφεύγοντας να σχολιάσει επικρίσεις που δέχεται από κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ότι σπεύδει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να προκαταλάβει αποφάσεις.
 
«Δεν θέλω να προβώ στην καλλιέργεια ενός αρνητικού κλίματος, ούτε ενός κλίματος αντιπαράθεσης. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας», είπε ο πρόεδρος της Συμμαχίας, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο πιστεύει ότι στον ενδιάμεσο χώρο υπάρχουν περισσότερα που τους ενώνουν, παρά να τους χωρίζουν, απάντησε καταφατικά: «Ασφαλώς. Όταν υπάρχει καλή βούληση μπορούμε να χτίσουμε σε αυτά που μας ενώνουν». Καταφατικά απάντησε και στο ερώτημα εάν θα συναντηθεί ξανά με το ΔΗΚΟ.
Όπως πάντως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE έγραψε νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολίτων ξεκαθάρισε στον Νικόλα Παπαδόπουλο πως την ερχόμενη Κυριακή δεν θα προβεί σε εξαγγελία υποψηφιότητας όπως εσφαλμένα-σύμφωνα με την Συμμαχία- έχει αφεθεί νοηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά αναμένεται να λάβει απλώς από την Ανώτατη Σύγκλητο του κόμματός του το πράσινο φως για να θέσει την υποψηφιότητά του στο τραπέζι των συζητήσεων.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλούνται να τα βρουν Νικόλας-Λιλλήκας, έτοιμη να κάνει πίσω η Θεοχάρους
 
Από πλευράς ΔΗΚΟ, τονίστηκε συναφώς πως η όποια μονομερής εξαγγελία υποψηφιότητας δεν καθίσταται υποβοηθητική στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου για συμπόρευση του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές και πως ο κοινός υποψήφιος θα πρέπει να αναζητηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου που πρέπει να αναπτυχθεί.
 
Και από τα δύο κόμματα τέθηκε, όπως επίσης από το πρωί έγραψε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, το θέμα της εκλεξιμότητας και των προοπτικών συσπείρωσης ενός κοινού υποψηφίου του ενδιαμέσου χώρου, με τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα να αναπτύσσουν περί τούτου τη δική τους επιχειρηματολογία.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα