Πέρασε και από το Υπουργικό η συμφωνία Κυβέρνησης- νοσηλευτών

Μετά την πρωινή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης, ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ και για ένταξη των νοσηλευτών στις επιστημονικές δομές του δημοσίου σε κλίμακα Α8 από την 1η Ιανουαρίου του 2019, η σχετική συμφωνία εγκρίθηκε και από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρία λίγες ώρες αργότερα. 
 
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ικανοποίηση και ταυτόχρονα ανακούφιση στις τάξεις των νοσηλευτών, καθότι ένα διαχρονικό αίτημά τους διευθετήθηκε οριστικά και με τον κατά το δυνατό καλύτερο γι’ αυτούς τρόπο.  
 
Υπενθυμίζεται πως τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Γλαύκος Χατζηπέτρου και εκ μέρους της ΠΑΣΥΝΟ ο Γ.Γ. της Συντεχνίας, Παναγιώτης Γεωργίου.
 
Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφραγίστηκε η προεκλογική υπαναχώρηση Αναστασιάδη για νοσηλευτές
 
Σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που με την καθοριστική του-όπως αναφέρει- παρέμβαση, ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα της Συντεχνίας, την αναβάθμιση των νοσηλευτών στις επιστημονικές δομές της Δημόσιας Υπηρεσίας, αναγνωρίζοντας την επιστημονικότητα του Κλάδου.
 
«Με την ευκαιρία η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ θα ήθελε να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες της στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια που στήριξαν τους αγώνες της Συντεχνίας μας για αναβάθμιση του επαγγέλματος.
 
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Υγείας Δρα Γιώργο Παμπορίδη για τη συνεισφορά του στην επιτυχή κατάληξη, καθώς και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος διαδραμάτισε επίσης σημαντικότατο ρόλο στη σημερινή συμφωνία.
 
Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τους αγώνες της και θα συνεργαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας που επετεύχθη σήμερα
 
Είμαστε η πρώτη ομάδα εργαζομένων που επιθυμούμε και θα εργαστούμε με επαγγελματισμό, συνέπεια και σοβαρότητα για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θεωρούμε ότι με τη σημερινή συμφωνία είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Συντεχνία.

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων