Στο ΔΗΚΟ ο Γιώργος Λιλλήκας

Από τις έξι το απόγευμα, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, πραγματοποιείται η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, με αντικείμενο συζήτησης της προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουάριου.  
 
Η συνάντηση, που ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, είχε προγραμματιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό χώρο και να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, το ραντεβού των δύο εν δυνάμει υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έκλεισε για τα γραφεία ΔΗΚΟ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλούνται να τα βρουν Νικόλας-Λιλλήκας, έτοιμη να κάνει πίσω η Θεοχάρους

Γιώργος Λιλλήκας και Νικόλας Παπαδόπουλος συναντώνται στο πλαίσιο των διεργασιών στον ενδιάμεσο χώρο για κοινή κάθοδο των κομμάτων που τον αποτελούν στις προεδρικές εκλογές, και με δεδομένη την μέχρι στιγμής πρόθεση και των δύο να διεκδικήσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας.  
 
Τον Γιώργο Λιλλήκα στο ΔΗΚΟ, για τη συνάντησή του με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, συνοδεύουν οι Στέλιος Αμερικάνος και Δώρος Παφίτης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σ. Αγγελίδης: Το 2013 διαγράφηκα από κόμμα. Μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί...
 
Όλα αυτά, την ώρα που εντείνονται οι παραινέσεις από τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για εξάντληση κάθε δυνατότητας κατάληξης σε έναν κοινό υποψήφιο.
 
Σαμποτάρισμα και υπονόμευση
Συναφώς, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιάννης Σελινόπουλος υπέδειξε σήμερα πως ενδεχόμενες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων από τον πατριωτικό, κατά την έκφρασή του, χώρο πριν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις όλων των κομμάτων, θα συνιστούν σαμποτάρισμα και υπονόμευση της όποια προσπάθειας.
 
Για να προσθέσει πως κανείς δεν μπορεί εκβιαστικά να αντλήσει ψήφους από τις δυνάμεις του πατριωτικού χώρου, επειδή θα σπεύσει να εξαγγείλει πρώτος.
 
«Στόχος όλων των κομμάτων του πατριωτικού χώρου», σημείωσε ο κ. Σελινόπουλος, «πρέπει να είναι να εκλέξουμε Πρόεδρο, ο οποίος:
 
*Θα τερματίσει τη διαιώνιση της πολιτικής των συνεχών υποχωρήσεων στο Κυπριακό.
 
*Θα εφαρμόσει νέα στρατηγική, θα αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προκαλέσει κόστος στην Τουρκία, για να την εξαναγκάσει σε υποχωρήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 
*Δεν θα αποδέχεται την κατάντια να εκλιπαρούμε τους Τούρκους να γυρίσουν στις συνομιλίες.
 
*Δεν θα αποδέχεται την κάθε τουρκική απαίτηση.
 
*Δεν θα αποδέχεται να κάνουν οι Τούρκοι βολές έξω από την Πάφο και η Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει το κορόιδο.
 
*Θα νοιάζεται για τη διδασκαλία της ιστορίας μας στα παιδιά μας.
 
*Θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λαού και την αξιοπρέπεια του κράτους».
 
Στην άκρη οι προσωπικές φιλοδοξίες 
Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εξάλλου, αναφέρει πως έχει εκφράσει από τα τέλη του καλοκαιριού την άποψή του ότι τα κόμματα ή και κινήματα εκτός των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, οφείλουν να συνεργαστούν και να στηρίξουν κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.
 
«Η οποιαδήποτε απόφαση για επιλογή κατάλληλου υποψηφίου και κατάρτιση ενός προγράμματος διακυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα αιτήματα του λαού σε μια σειρά κύριων θεμάτων όπως την οικονομία, ανάπτυξη, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, πολιτισμός κ.ο.κ, απαιτεί χρόνο και προετοιμασία», σημειώνουν οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών, και τονίζουν:
 
«Γι’ αυτό ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, είχε στείλει επιστολή προς τους προέδρους των άλλων τεσσάρων κομμάτων στις 29 Αυγούστου 2016, ζητώντας τους να δηλώσουν όπως και ο ίδιος ότι δεν ενδιαφέρονται προσωπικά για την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.
 
Μια τέτοια κίνηση από τους πέντε θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αλτρουϊσμού και πατριωτισμού που θα εκτιμούσε δεόντως η κοινωνία, ενώ  θα διευκόλυνε την αναζήτησή κοινού υποψηφίου. Η εξαγγελία υποψηφιοτήτων με-επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο-δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την ενότητα.
 
Εάν γινόταν δεκτή η εισήγησή μας, θα είχαμε μια βάση ανοικτής συζήτησης για την εξεύρεση ενός προσώπου κοινά αποδεκτού, που θα ένωνε την κοινωνία και θα έδινε στους πολίτες μια σοβαρή και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
 
Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός θα πρέπει να μείνουν στην άκρη για το καλό της Κύπρου. Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στην πρόταση μας, ώστε να αυξηθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι πιθανότητες μιας ιδανικής και κοινά αποδεκτής πρόταση διακυβέρνησης».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας