Κασουλίδης – Murphy συζήτησαν τις επιπτώσεις του Brexit

Συνάντηση με τον Ιρλανδό  Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Dara Μurphy, μετά από αίτημα του τελευταίου, με θέμα το Brexit είχε σήμερα στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων των 28 της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.
 
Οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στις κοινές ανησυχίες Κύπρου και Ιρλανδίας λόγω των στενών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη κοινής προσέγγισης των 27 κρατών μελών της Ένωσης κατά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις.
 
Σε ό,τι αφορά την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου, οι 28 Υπουργοί προετοίμασαν τα Συμπεράσματά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ής και 10ης Μαρτίου 2017. Ο Υπουργός με την ευκαιρία  επεσήμανε ότι τόσο οι Ευρωπαίοι πολίτες όσο και επιχειρήσεις θα πρέπει να απολαμβάνουν εξίσου τα οφέλη όλων των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ.
 
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εμπορικοί εταίροι της Ένωσης εφαρμόζουν τις εμπορικές συμφωνίες έναντι των κρατών μελών, χωρίς διακρίσεις και με πλήρη αμοιβαιότητα.
 
Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στη συμπερίληψη αναφοράς για αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας.
 
Αναφερόμενος στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προσπάθειες ώστε η ΕΕ να καταστεί παγκόσμιος παράγοντας ασφάλειας και να είναι σε θέση να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία στους πολίτες της.
 
Τέλος, όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Ι.Κασουλίδης υπογράμμισε τη σημασία αναφοράς στη δίοδο της Ανατολικής Μεσογείου και στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με βάση τα προηγούμενα συμπεράσματα Ευρωπαϊκών Συμβουλίων.
 

Δειτε Επισης

Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου