Άστραψε και βρόντηξε ο Χάσικος για τον Ελεγκτή (Βίντεο)

Εκτός ορίων είναι πλέον η κόντρα μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και του υπουργού Εσωτερικών. Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ο Σωκράτης Χάσικος απέδωσε στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας εμπάθεια ενώ τον κατηγόρησε ότι διαπομπεύει ανθρώπους.
 
 
Σύμφωνα με το Σωκράτη Χάσικο, υπάρχει θέμα τάξης τόσον όσον αφορά στην Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και όσον αφορά στη Γενική Λογίστρια αναφερόμενος στη διαχείριση των τ/κ περιουσιών και την αναβάθμιση των πολεοδομικών ζωνών.   Ο κ. Χάσικος, ανέφερε πως μίλησε με τον Γενικό Εισαγγελέα και θα στείλει, είπε, στοιχεία για τη Ελεγκτική Υπηρεσία και Γενική Λογίστρια, για να τα διερευνήσει.
Κάνοντας αναφορά στις πολεοδομικές ζώνες, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας ορθός ερεύνησε κάποιες από τις περιπτώσεις σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αναβαθμίσεις των πολεοδομικών ζωνών, έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι συμφωνεί με τα όσα καταγράφονται στην έκθεση εντοπίζει ωστόσο τρεις παραλείψεις του Γεν. Ελεγκτή. Η πρώτη, όπως εξήγησε έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν ζήτησε και κατ επέκταση δεν έλαβε κανένα φάκελο από το ΥΠΕΣ για αυτό το θέμα. Κατά δεύτερον, είπε πως για πρώτη φορά είδε σε Έκθεση Γενικού Ελεγκτή να ερωτάται ο προηγούμενος υπουργός γιατί προχώρησε στην τροποποίηση των ζωνών και όχι ο σημερινός υπουργός. Τέλος η τρίτη παράλειψη, σύμφωνα με τον κ. Χάσικο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ουδέποτε έθεσε ενώπιον του της απόψεις της Ελένης Μαύρου για να τις σχολιάσει. «Θα το έπαιρνα το θέμα επιπόλαια εάν ο Γεν. Ελεγκτής δεν είχε αυτό το πάθος με το ΥΠΕΣ και τον υπουργό» σημείωσε. Τόνισε παράλληλα πως η Ελένη Μαύρου δεν παρανόμησε, πλην όμως ενήργησε κατά παράβαση χωρίς επαρκή δικαιολόγηση της τροποποίησης που πήρε στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Στα σχόλια μας προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, δεν μείναμε μόνο σε διαπιστώσεις αλλά προχωρήσαμε και ένα βήμα πάρα κάτω και εισηγηθήκαμε θεραπεία που αφορά την κήρυξη των επίμαχων πολεοδομικών ζωνών σε λευκή ζώνη. Αυτό φυσικά θα γίνει εάν στα τεμάχια αυτά οι πολίτες δεν έχουν ανεγείρει υποστατικά», είπε ο Σωκράτης Χάσικος. 
 
Η διαχείριση τ/κ περιουσιών
«Ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, με κορυφαίο θέμα αυτό της Δρομολαξίας», είπε. Αναφερόμενος στα ευρήματα του Γεν. Ελεγκτή για αγορά τ/κ περιουσιών σε χαμηλές τιμές και τη μεταπώληση τους πολύ υψηλότερες, ο υπουργός συμφώνησε με την έκθεση προσθέτοντας πως επρόκειτο για θέματα τα οποία είχε εντοπίσει και το ίδιο το υπουργείο. «Τ/κ περιουσία πλέον πωλείται ή αγοράζεται εάν και εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου, ούτε ανταλλαγές κάνουμε ούτε δεχόμαστε πώληση από κληρονόμους ή διαχειριστές», εξήγησε. Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε μία περίπτωση επιχειρηματία που προχώρησε με το ΥΠΕΣ σε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι καλώς έγινε ανταλλαγή γιατί πληρούνταν και με το παραπάνω οι προδιαγραφές. Θέμα με το οποίο διαφωνεί με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.  
  
Η Γενική Λογίστρια
Μιλώντας για το θέμα που προέκυψε με τον σύζυγο της Γενικής Λογίστριας του κράτους, ανέφερε πως είναι ο κύριος ανταγωνιστής και υπέρμαχος της μη πώλησης ή ενοικίασης του Σφαγείου. Παρότρυνε εξάλλου τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να «πάει ένα γυρό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να μιλήσει με τους εκεί εργαζομένου και εκεί θα μάθει πολλά.
Ο διορισμός και η θητεία του Ελεγκτή
Σχετικά με το θέμα του διορισμού του Γενικού Ελεγκτή, ο Σωκράτης Χάσικος ανέφερε πως το γεγονός ότι διορίζεται και παραμένει στη θέση του μέχρι τα 68 του, ανέφερε πως δεν μπορεί να διορίζεται ένα άτομο σε μια θέση εφόρου ζωής. «Εάν, κάποιος από τους ανεξάρτητους αξιωματούχους δεν κάνει καλά τη δουλειά του, κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, ή ακόμη και να έχει παρανοήσει, είναι υποχρεωμένη η Κυπριακή Δημοκρατία να τον ανέχεται μέχρι τα 68 του;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών. 
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ