Δεν επαναδιεκδικεί ο Κωστής Ευσταθίου-Σιζόπουλος vs Διομήδους για την προεδρία

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου εισήλθε ουσιαστικά από σήμερα η ΕΔΕΚ με την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του κόμματος.
 

Πέραν της υποψηφιότητας του Γενικού Γραμματέα της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους για την θέση του προέδρου-η οποία έγινε ούτως ή άλλως προ ημερών γνωστή-.αίσθηση προκαλεί η μη υποβολή υποψηφιότητας από μέρους του αναπληρωτή προέδρου και βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει το αξίωμα που σήμερα κατέχει.   

Σημειώνεται πως ο Κωστής Ευσταθίου είναι αδερφός του τέως Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα, Γιάννου Ευσταθίου, ο οποίος προ μερικών εβδομάδων υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους.

Από τους διεκδικητές της θέσης του αναπληρωτή προέδρου ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της νυν αντιπροέδρου Μαρίας Βασιλειάδου, αλλά και του νυν Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Χρυσού Τουλούπη.
 
Ο κ. Τουλούπης, κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε ουσιαστικά εξαγγείλει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθηένου, την οποία ωστόσο στη συνέχεια απέσυρε ως αποτέλεσμα της απροθυμίας της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ να τον υποστηρίξει, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανέπτυξαν σε αρκετούς δήμους τα δύο κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Παιδείας και πρώην βουλευτή Ανδρέα Φιλίππου, ο οποίος επίσης διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, έπειτα από την παραίτηση του Γιάννου Ευσταθίου ασκεί καθήκοντα Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα.

Αναφορικά με τις αντιπροεδρίες, διεκδικίσιμες από τέσσερις υποψηφίους είναι και οι δύο θέσεις, καθότι η Μαρία Βασιλειάδου, όπως έχει προαναφερθεί, διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, ενώ η μία θέση παραμένει κενή μετά την προ σχεδόν ενός χρόνου(σ.σ. μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάη) παραίτηση του μέχρι τότε αντιπροέδρου, Μαρίνου Θεοδώρου.   

Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ διεκδικούν:


Θέση Προέδρου:
*Μαρίνος Σιζόπουλος
*Διομήδης Διομήδους
 
Θέση Αναπληρωτή Προέδρου:
*Μαρία Βασιλειάδου
*Χρύσος Τουλούπης
*Ανδρέας Φιλίππου
*Ξένιος Ξενοφώντος
 
Δύο θέσεις Αντιπροέδρων
*Ηλίας Μυριάνθους
*Ελενα Λυμπουρή
*Λευτέρης Ανδρέου
*Έλενα Περικλέους
 

 

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών