Ν. Παπαδόπουλος: Θα παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις

Μπορεί οι συνθήκες να είναι δύσκολες και αντίξοες, όμως, καμιά δυσκολία και καμιά αντιξοότητα, καμιά πίεση και κανένας εκβιασμός δεν θα μας εξαναγκάσει ποτέ να περιέλθουμε σε κατάσταση μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Σταυραετού του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου, που τελέστηκε από τον Δημοκρατικό Σύλλογο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ» Λακατάμειας, ανέφερε ότι «θα παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις, αγωνιζόμενοι για την επανένωση του τόπου μας και διεκδικούντες τα αναφαίρετα δίκαια και δικαιώματα μας.

"Αυτή την υπόσχεση δίνουμε στον Γρηγόρη Αυξεντίου. Με σεβασμό στη μνήμη και στη θυσία του. Με υπόκλιση στην αρετή και στο μεγαλείο του. Και με ευλάβεια στο βαρύ και αξιοπρεπές 'όχι' του. Αυτό το 'όχι, που κατά τον ποιητή, 'εξήντα χρόνια οι χαράδρες του Μαχαιρά το αντιλαλούν, εξήντα χρόνια η ηχώ δεν δέχεται να μεταφέρει τίποτ’ άλλο, εξήντα χρόνια δεν καταδέχεται να μεταφέρει τίποτ’ άλλο'", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως οι φλόγες που έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ. “Θα φέγγουν, θα ζεσταίνουν και θα φωτίζουν για πάντα κάθε ελληνική καρδιά που θα περνά τις δύσκολες ώρες της εθνικής δοκιμασίας», σημείωσε.

Είπε ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου στα 28 μόλις χρόνια της ζωής του ένιωσε όλα τα οράματα, όλους τους πόθους, και όλο το μεγαλείο του Ελληνισμού, τα συνέλαβε ως κανόνα ζωής και το δρόμο προς την αθανασία τον διένυσε απνευστί.

«Είμαστε χρεωμένοι στο Γρηγόρη Αυξεντίου, όπως χρεωμένοι είμαστε απέναντι σε όλους τους ήρωες και μάρτυρες των αγώνων μας. Είμαστε χρεωμένοι στην κατεχόμενη γενέτειρα του Γρηγόρη Αυξεντίου, όπως χρεωμένοι είμαστε απέναντι σε όλα τα σκλαβωμένα χωριά και τις πόλεις μας. Και αυτό το χρέος, χρέος τιμής, δεν εκπληρώνεται με δουλοπρεπείς ψευδορεαλισμούς, αλλά με αξιοπρεπείς στάσεις και αντιστάσεις”, σημείωσε.

Υποκλινόμαστε σήμερα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, στην αγέραστη μνήμη του και στο υπέρτατο μεγαλείο της ψυχής του, και ανανεώνουμε τις ιστορικές μας ευθύνες απέναντι στις γενιές που πέρασαν και στις γενιές που θα έρθουν και που σίγουρα δεν μπορούν να αδικηθούν και να καταδικασθούν από τη δική μας περαστική γενιά, με μια λύση του εθνικού μας θέματος ανορθόδοξη και επισφαλή.

“Αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν το μείζον και το κάλλιστον, δεν σημαίνει ότι το μόνο εφικτό είναι το έλασσον και το χείριστον», σημείωσε.
 

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης