Ο Ακιντζί ενημέρωσε τους “κοινοτάρχες” για το Κυπριακό

Ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε σήμερα τους “κοινοτάρχες” στα κατεχόμενα για το Κυπριακό, συνεχίζοντας το “διάλογο και την συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών” όπως έχει ονομαστεί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη συνάντηση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι οι “κοινοτάρχες”, όπως και οι “δήμαρχοι” με τους οποίους είχε συνάντηση την περασμένη Τετάρτη, είναι οι “αξιωματούχοι” που μετράνε καλύτερα τον παλμό του κόσμου, ο οποίος θέλει να μάθει κάτι για το Κυπριακό και οι “κοινοτάρχες” μπορούν να μεταφέρουν όσα ο ίδιος “με ανοιχτή καρδιά και με σαφήνεια” στους πολίτες, όπως ανέφερε.

Ο κ. Ακιντζί, στο ανοικτό μέρος της συνάντησης και της ομιλίας του, είπε ότι στα δυο χρόνια σχεδόν που βρίσκεται στη θέση του έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και πως κάποιες από αυτές γίνονταν σχεδόν κάθε μέρα. Στις Επιτροπές που σύστησαν, συνέχισε, εκατοντάδες άτομα ετοίμασαν χιλιάδες έγγραφα, και στόχος τους είναι να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα έχει την έγκριση και των δύο πλευρών αλλά και τη στήριξη της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στην πρώτη του παράγραφο αναφέρει ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η βάση για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εποχή του μακαριστού Ραούφ Ντενκτάς, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι στη δική του θητεία εργάστηκε πιο επικεντρωμένος και εντατικά για μια λύση.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»