Μαρκουλλή: Μη βοηθητικές και άκαιρες οι δηλώσεις Ακινζί για εγγυήσεις

«Καθόλου βοηθητικές και άκαιρες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί περί ανάγκης παραμονής τουρκικών εγγυήσεων στο ομόσπονδο κράτος, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Κυπριακό, Ερατώ Κ. Μαρκουλλή.
 
Μιλώντας στον Reporter, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι άκαιρες και μη βοηθητικές διότι δεν έχει ακόμη αρχίσει η συζήτηση επί του θέματος.

Πρέπει να κτίσουμε εμπιστοσύνη και να βλέπουμε προς το μέλλον και όχι να κοιτάζουμε το παρελθόν, τόνισε η κ. Μαρκουλλή, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα αμοιβαία αποδεκτό σύστημα ασφάλειας του Ομόσπονδου κράτους, το οποίο θα διασφαλίζει και τις δύο πλευρές.

Η ασφάλεια, πρόσθεσε η Ερατώ Μαρκουλλή, είναι ένα σημαντικό στοιχείο της λύσης και η διευθέτηση, που θα συμφωνηθεί για το θέμα αυτό θα πρέπει να κινείται μέσα στο πλαίσιο μιας σύγχρονης και ευρωπαϊκής Κύπρου, στο οποίο δεν θα έχει θέση το απαρχαιωμένο σύστημα ασφάλειας εγγυήσεων του 1960.

Σημείωσε ότι δεν αμφιβάλλει πως υπάρχουν ανησυχίες στην Τ/κ πλευρά για το θέμα της ασφάλειας τους, όμως, οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν είναι η λύση ούτε η απάντηση στις ανησυχίες τους.

Η Παιδεία, η συμφιλίωση και η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια για την ειρηνική συμβίωση στον τόπο, είπε η κ. Μαρκουλλή.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»