Ν. Αναστασιάδης: Δεν βλέπω Διάσκεψη για την Κύπρο τον Μάρτη

Δεν βλέπει να υπάρχει προοπτική συνέχισης της Διάσκεψης για την Κύπρο τον Μάρτιο, όπως προ μερικών εβδομάδων προαναγγέλθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Την εκτίμηση αυτή εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, και στην οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδίδει την αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τις συνομιλίες για το Κυπριακό είτε στην έλλειψη βούλησης από πλευράς Τουρκίας να προβεί σε υποχωρήσεις στο Κεφάλαιο της ασφαλείας-εγγυήσεων-αποχώρησης κατοχικών στρατευμάτων, είτε στις δυσκολίες που δεν θα ήθελαν ν’ αντιμετωπίσουν ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
 
Στην αποκλειστική συνέντευξή του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για όσους και στην ε/κ πλευρά του καταλογίζουν ευθύνες για τη διακοπή των συνομιλιών, κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. «Με όλο τον σεβασμό, με όλη την αναγνώριση της στήριξης στην όλη διαδικασία, αλλά είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται κάποιος ότι φέρω την οποιαδήποτε ευθύνη ή δεν αποκήρυξα, όταν την ημέρα που ηγέρθη το θέμα από πλευράς του κ. Ακιντζί, συνερχόταν το Εθνικό Συμβούλιο και ο ίδιος επιζήτησα να γίνει συζήτηση για την άστοχη απόφαση της Βουλής...», τονίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σημειώνεται πως στο περιοδικό IN Business, που κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου, θα φιλοξενηθεί μεγάλη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία καταγράφονται οι θέσεις και οι απόψεις του για όλες τις πτυχές της κυπριακής οικονομίας.
 
O ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE:
*«Δεν μπορεί η μια πλευρά να είναι έτοιμη να σεβαστεί τις ανησυχίες της άλλης, αλλά η άλλη πλευρά να νομίζει ότι από τη λύση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα καθεστώς, που εν τη ουσία θα μετατρέπει το 21%, και δεν μιλώ για μειοψηφίες ή πλειοψηφίες, αλλά την ολιγότερη σε πληθυσμό κοινότητα, να κυβερνά το όλο κράτος σε βάρος της άλλης κοινότητας που είναι η πολυπληθέστερη»
 
*«Εγώ δεν θεωρώ ότι ράγισε το γυαλί. Θεωρώ ότι υπάρχουν λόγοι που υπαγόρευσαν στον κ. Ακιντζί να τηρήσει τη στάση που τήρησε. Θέλω να είμαι ακόμα επιεικής, με την ελπίδα ότι και οι δύο αποσκοπούμε στον ίδιο στόχο»
 
*«Το τελευταίο που θα διανοούμουν, είναι να σκέφτομαι τάχα τις εκλογές του 2018. Έμαθα να γνωρίζω πότε αποφασίζω σε όλη μου την πολιτική διαδρομή. Και τον χρόνο, αλλά ιδιαίτερα να εκτιμώ εάν και κατά πόσο μπορώ να διεκδικήσω»
 
Ακολουθεί ολόκληρη η αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE:
 
Ερ: Κύριε Πρόεδρε, με δεδομένη την αποχώρηση του Τ/κ ηγέτη από τις συνομιλίες, ποια είναι η δική σας ανάγνωση για την επόμενη μέρα της διαπραγματευτικής διαδικασίας; Διαβλέπετε οριστικό ναυάγιο ή θα επανέλθει εκτιμάτε ο κ. Ακιντζί;  
Απ: Δεν θα ήθελα πιστέψω ότι οδηγούμεθα σε οριστικό ναυάγιο μιας προσπάθειας που εδώ και 22 μήνες τουλάχιστον έχει παρουσιάσει σημαντικά στοιχεία προόδου σε σημαντικούς τομείς που αφορούν τη λύση του Κυπριακού. Χωρίς να παραγνωρίζω βεβαίως το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά Κεφάλαια, στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία. Η αναστολή του διαλόγου, με το πρόσχημα μιας καθ’ όλα ατυχούς απόφασης της Βουλής, δεν θεωρώ ότι είναι ο πραγματικός λόγος.
 
Ερ: Ποιος είναι τότε ο πραγματικός λόγος για την απόφαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη;
Απ: Οφείλεται ξεκάθαρα, είτε στην έλλειψη βούλησης από πλευράς Τουρκίας να προβεί σε υποχωρήσεις στο Κεφάλαιο της ασφαλείας-εγγυήσεων-αποχώρησης κατοχικών στρατευμάτων είτε-αν θεωρήσω ή κάνω μια αισιόδοξη αν θέλετε πρόβλεψη- στις δυσκολίες που δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
 
Ερ: Συνεπώς κύριε Πρόεδρε, με τα δεδομένα αυτά να υποθέσουμε πως δεν υπάρχουν προοπτικές συνέχισης της Διάσκεψης για την Κύπρο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, όπως προ μερικών εβδομάδων προαναγγέλθηκε;  
Απ: Δεν βλέπω να υπάρχει μια ανάλογη προοπτική. Εξάλλου, είμαι βέβαιος ότι αυτό επιδίωκαν με τη διακοπή του διαλόγου, γιατί δεν είναι έτοιμοι. Όπως έχω προαναφέρει, φαίνεται ότι ο κύριος στόχος αυτή την ώρα είναι οι επιδιώξεις του κ. Ερντογάν να καταστεί απόλυτος άρχων της Τουρκίας. Ενόψει και των πολιτικών συμμαχιών που έχει επιτύχει με το κόμμα της ακροδεξιάς, των Γκρίζων Λύκων, αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε υποχώρηση στο Κυπριακό-αν είχαν πρόθεση για κάτι τέτοιο-θα δημιουργούσε προβλήματα στο στόχο που έθεσε ο Πρόεδρος Ερντογάν.
 
Ερ: Μπορούμε, ωστόσο, ν’ αναμένουμε ή να μιλάμε για επάνοδο της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών μετά τον Απρίλιο;
Απ: Και αν υπάρξει προ του Απριλίου, που εύχομαι να γίνει έτσι, δεν διαβλέπω ότι θα μπορεί να παρατηρηθεί πρόοδος στα ουσιώδη Κεφάλαια.
 
Έθεσαν δύο προϋποθέσεις…
Ερ: Ακούσαμε πριν από μερικές ημέρες τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Κασουλίδη, να δηλώνει ότι μετά τη Γενεύη η τ/κ πλευρά ήταν αγνώριστη στις συνομιλίες. Έτσι είχαν τα πράγματα;

Απ: Είναι προ της Γενεύης οφείλω να πω, μετά το Μοντ Πελεράν. Και αυτό ήταν πιστεύω μια πολιτική που ταυτίζεται με τα όσα έχω προαναφέρει, δηλαδή το επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία.
 
Ερ: Αν οι Τούρκοι δεν ήταν ή δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, όπως έχετε πει προηγουμένως, γιατί τότε επιδίωξαν τη σύγκλυση της Διεθνούς Διάσκεψης, για την αποδοχή της οποίας σας επικριθήκατε και μάλιστα πολύ έντονα;
Απ: Εδώ είναι που πρέπει κάποιοι να κρίνουν πόσο ορθό είναι μέσα από τακτικές κινήσεις να επιδιώξεις να μάθεις τις θέσεις της άλλης πλευράς, που ρητορικά ισχυρίζεται ότι επιθυμεί τη λύση, ότι είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων, της αποχώρησης των στρατευμάτων-έτσι ελέγετο-, και συνεπώς παρά να αποφεύγεις από φόβο το διάλογο, ορθότερο είναι να τον επιδιώκεις για να διαπιστώσεις αν έχουν ειλικρινείς προθέσεις ή όχι. Και σε ένα θέμα στο οποίο μας κατανοούν οι τρίτοι, είναι ακριβώς κατά κύριο λόγο το θέμα των εγγυήσεων και της παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων. Λόγω του ότι έχουν αντιμετωπίσει παγκόσμιους πολέμους, μετακινήσεις πληθυσμών, διαφοροποιήσεις συνόρων κτλ, αυτό που οπωσδήποτε κατανοούν-και διεφάνη και από την ενημέρωση που έκανα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο-είναι ότι είναι αδιανόητο να επιδιώκει κάποιος που είναι κατακτητής σου, να παραμείνει και εγγυητής σου. Διότι στη Γενεύη τι συνέβη; Επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις περί συνέχισης εν τη ουσία του καθεστώτος των εγγυήσεων του 1960, ουδεμία ένδειξη υπήρξε ότι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν. Ενώ και στις Επιτροπές των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν επανέλαβαν τις ίδιες θέσεις χωρίς ίχνος διάθεσης να συζητηθεί κάτι άλλο. Αντίθετα, προκειμένου να συνέλθει η νέα Σύνοδος για την Κύπρο, έθεσαν δύο προϋποθέσεις. Να υπάρξει πρόοδος στο θέμα των τεσσάρων ελευθεριών ως προαπαιτούμενο, και την αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κ. Δηλαδή, άλλη μια απόδειξη ότι θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση του ουσιώδους για εμάς κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.   
 
«Η φαρέτρα μας έχει αρκετά όπλα»
Ερ: Είμαστε έτοιμοι ως ε/κ για ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών που ενδεχομένως αρχίσει ή ίσως και να έχει ήδη αρχίσει; Τι μπορούμε να αναμένου από τον διεθνή παράγοντα;

Απ: Η φαρέτρα μας έχει αρκετά όπλα. Δεν θέλω να μπω με κανένα τρόπο σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Ο απώτερος στόχος, τουλάχιστον ο δικός μας, είναι να επιτύχουμε μέσα από ένα αλληλοσεβασμό μια λύση που οπωσδήποτε θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. Πέραν τούτου λέω ότι φαρέτρα μας έχει αρκετά όπλα. Γιατί έχουμε προχωρήσει, και αποδεδειγμένα με καλή πίστη, καλή θέληση, να αντιμετωπίσουμε ανησυχίες των Τ/κ. Αλλά δεν μπορεί η μια πλευρά να είναι έτοιμη να σεβαστεί τις ανησυχίες της άλλης, αλλά η άλλη πλευρά να νομίζει ότι από τη λύση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα καθεστώς, που εν τη ουσία θα μετατρέπει το 21%, και δεν μιλώ για μειοψηφίες ή πλειοψηφίες, αλλά την ολιγότερη σε πληθυσμό κοινότητα, να κυβερνά το όλο κράτος σε βάρος της άλλης κοινότητας που είναι η πολυπληθέστερη.
 
Ερ: Άρα και στην εσωτερική διακυβέρνηση έχουμε ακόμη μεγάλα και δύσκολα ζητήματα ανοιχτά. Είναι η αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κ, είναι η εκ περιτροπής προεδρία…
Απ: Μα δεν το αρνήθηκα πότε. Έχω πει ότι παραμένουν σοβαρές διαφωνίες ακόμα και εκεί που έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος.
 
Ερ: Εκ’ περιτροπής προεδρία κύριε Πρόεδρε. Γίνεται μεγάλη κουβέντα. Ποια είναι τελικά η θέση μας;  
Απ: Είναι ξεκάθαρη. Εμείς επιδιώκουμε την αποφυγή ενός ανάλογου φαινομένου. Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ώρα να ζητούνται ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές, τι είναι αυτό που μπορεί να αποδεχθείς, τι είναι αυτό που θα απορρίψεις. Κατά ανάλογο τρόπο τοποθετείται ο κ. Ακιντζί και με υποχρεώνει να απαντώ κατά τον τρόπο που απαντώ. Και η μονότονη και έντονη θέση ότι θα πρέπει να διατηρηθούν εγγυήσεις και στρατευμένα ή μονομερή δικαιώματα παρέμβασης, αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό. Διότι μπορεί να ανταποκρίνεται στην ασφάλεια της μιας κοινότητας, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί απειλή για την άλλη.
 
Ερ: Χαρακτηρίσατε προηγουμένως την απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα ως ατυχή. Γιατί δεν την αποκηρύξατε από την πρώτη στιγμή, προκειμένου οι συνομιλίες να μην οδηγηθούν στο σημείο που έχουν οδηγηθεί;
Απ: Μα με συγχωρείτε. Με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι αποδίδουν εξίσου τις ευθύνες ή καλούν και τους δύο, ως εάν να φέρω την ευθύνη.
 
Αδιανόητοι οι ισχυρισμοί Αν. Κυπριανού
Ερ: Αναφέρεστε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ…

Απ: Ναι, με όλο τον σεβασμό, με όλη την αναγνώριση της στήριξης στην όλη διαδικασία, αλλά είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται κάποιος ότι φέρω την οποιαδήποτε ευθύνη ή δεν αποκήρυξα, όταν την ημέρα που ηγέρθη το θέμα από πλευράς του κ. Ακιντζί, συνερχόταν το Εθνικό Συμβούλιο και ο ίδιος επιζήτησα να γίνει συζήτηση για την άστοχη απόφαση της Βουλής. Και εν συνεχεία, όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, εις πίστη τους-πλην του ΕΛΑΜ που δεν συμμετέχει-, υιοθέτησαν την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου που έλεγε ρητώς ότι, ούτε την Ένωση επιδιώκουμε ως λύση ούτε όμως και τη διχοτόμηση. Για να προσθέσουν εν συνέχεια, ότι εμμένουμε στη λύση όπως αυτή καθορίζεται από ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Μεγαλύτερη δήλωση από όλα τα κόμματα-και εννοώ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων που συμμετείχαν στην ψήφιση ενός Κανονισμού για την αναφορά ελαχίστων λεπτών σε γεγονότα του 1950- δεν μπορούσε να υπάρξει.
 
«Θέλω να είμαι ακόμα επιεικής»
Ερ: Αυτό όμως δεν ικανοποίησε τον κ. Ακιντζί…

Απ: Ναι αλλά λυπούμαι, εδώ είναι που κρίνεται και η καλοπιστία. Το Εθνικό Συμβούλιου εν ολομελεία και ομοφωνία λέει ότι αποκλείει ως πολιτική την Ένωση, και το γνωρίζει καλά ο κ. Ακιντζί. Ακόμα και εκείνοι που διαφωνούν με τη διζωνική, δικοινοτική, αυτό που υποστηρίζουν είναι την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας ή τη συνέχιση του καθεστώτος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ικανοποίηση των τουρκικών ανησυχιών μέσα σε αυτό το περίβλημα, με βάση το Σύνταγμα του 1960. Συνεπώς, δεν μπορούν οι προφάσεις, και ιδιαίτερα όταν καλώς γνωρίζουν κάποιοι ότι εκείνος που ήγειρε το θέμα-και μιλώ για τη δική μας πλευρά- ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και επέκρινα μάλιστα και τη στάση του ΔΗΣΥ-, να λένε ότι φέρουμε εξίσου ευθύνη. Είναι λυπηρό γιατί προσβάλλουν και το Εθνικό Συμβούλιο. Και επαναλαμβάνω. Ήταν ομόφωνη απόφαση. Ουδείς διαφώνησε, ήταν η μεγίστη θετική απάντηση προς όσους αρνητικούς συνειρμούς θα μπορούσε να δημιουργήσει η απόφαση της Βουλής για την ολιγόλεπτη αναφορά. Και πάλι όμως να επαναλάβω, για να αποδείξω ότι δεν δικαιολογείται η τ/κ πλευρά να απαιτεί να ταπεινώσει την ε/κ, ήταν και ένα εκ των επιχειρημάτων που ανέπτυξα κατά την επεισοδιακή εκείνη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, ότι δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι η 1η Απριλίου που ήταν η έναρξη της ένοπλης εξέγερσης για την Ένωση είναι δημόσια αργία, γίνονται δοξολογίες, γίνονται παρελάσεις, γίνονται εορτασμοί, και ενοχλείται από μια απλή αναφορά. Συνεπώς, επρόκειτο περί απλού προσχήματος ή προφάσεως. Και με λυπεί αυτό το γεγονός, γιατί θα έπρεπε να αναλογιστεί ή τουλάχιστον, θεωρώ ότι πολύ πιο πρέπων θα ήταν, αν λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν εξαιτίας του δημοψηφίσματος, ζητούσε μια μικρή αναστολή του διαλόγου διότι υπάρχουν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Αυτό θα ήταν πολύ πιο ορθό και θα επιδείκνυε ένα σεβασμό, αντί να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες για έναν εν τη ουσία ανύπαρκτο λόγο, με προσχήματα όπως ότι η ε/κ πλευρά αυτό που επιδιώκει είναι τάχα η Ένωση.
 
Ερ: Θεωρείτε ότι ράγισε το γυαλί;      
Απ: Εγώ δεν θεωρώ ότι ράγισε το γυαλί. Θεωρώ ότι υπάρχουν λόγοι που υπαγόρευσαν στον κ. Ακιντζί να τηρήσει τη στάση που τήρησε. Θέλω να είμαι ακόμα επιεικής, με την ελπίδα ότι και οι δύο αποσκοπούμε στον ίδιο στόχο. Στο να εξυπηρετήσουμε την πατρίδα πρώτιστα και πάνω απ’ όλα και τους συμπολίτες μας. Είτε Ελληνοκύπριους είτε Τουρκοκύπριους.
  
«Δεν εκλέγηκα για τέσσερα χρόνια»
Ερ: Καταληκτικά κύριε Πρόεδρε, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ισχυρίστηκε χθες ότι αρχίσατε τον προεκλογικό σας αγώνα για τις Προεδρικές του 2018. Έτσι έχουν τα πράγματα;

Απ: Με πολύ ευγένεια θα απαντήσω, όχι μόνο προς τον Άντρο Κυπριανού αλλά και προς όσους προβάλλουν κάτι ανάλογο, ότι έχω εκλεγεί για πέντε χρόνια. Εάν έλεγαν ότι εκείνος που εκλέγεται θα κυβερνά μόνο τα τέσσερα και τον τελευταίο χρόνο θα αδρανεί, διαφορετικά αν πράξει ό,τι οφείλει να πράξει μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του είναι προεκλογική εκστρατεία, λυπούμαι πάρα πολύ. Είναι καλά γνωστό ότι για μια σημαντική περίοδο ήμουν πλήρως ενασχολημένος με τον διάλογο, προκειμένου να πετύχουμε λύση του Κυπριακού. Αυτή την ώρα που δίνεται η ευκαιρία ή ανάπαυλα λόγω της αποχώρησης των Τ/κ από τον διάλογο, ε ναι θα επικεντρώσω την προσοχή μου στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Μέχρι και την τελευταία μέρα θα προσπαθώ να υλοποιήσω τα όσα είχα δεσμευτεί, να αντιμετωπίσω τα όσα προβλήματα ο τόπος αντιμετωπίζει. Και το τελευταίο που θα διανοούμουν, είναι να σκέφτομαι τάχα τις εκλογές του 2018. Έμαθα να γνωρίζω πότε αποφασίζω σε όλη μου την πολιτική διαδρομή. Και τον χρόνο, αλλά ιδιαίτερα να εκτιμώ εάν και κατά πόσο μπορώ να διεκδικήσω. Και θεωρώ ότι αυτό που υπαγορεύει το καθήκον μου αυτή την ώρα, είναι να αντιμετωπίσω τα προβλήματα, όπως έπραξα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αλλά όταν έχεις το Σύστημα Υγείας να είναι μπροστά σου σε εκκρεμότητα, όταν έχεις προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού, όταν έχουν προβλήματα άλλοι κλάδοι της οικονομίας ή οι συμπολίτες μας, θα πάψω να εμπλέκομαι γιατί πιθανό να παρεξηγηθώ ότι προσβλέπω στις εκλογές του 2018; Όποιοι θέλουν για τους δικούς τους λόγους που είναι απόλυτα θεμιτοί να εμπλακούν σε προεκλογικό αγώνα, είναι ελεύθεροι να το πράξουν. Ο λαός θα μας κρίνει όλους. Καθήκον μου θεωρώ ότι είναι να ασκήσω τα καθήκοντά μου μέχρι και την τελευταία στιγμή.
 

 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες