Ελπίζει να ξεπεραστούν τα εμπόδια στο Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ

Την ελπίδα όπως ξεπεραστούν τα εμπόδια και προχωρήσει σύντομα η διαδικασία, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου μονίμου αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Κορνήλιου Κορνηλίου.  Αυτό δήλωσε διπλωματική πηγή στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι στη σύντομη συνομιλία που είχαν μετά την τελετή, ο Κύπριος πρέσβης ενημέρωσε το ΓΓ του ΟΗΕ για την μη πραγματοποίηση της αυριανής συνάντησης μετά την απόφαση του Τουρκοκυπρίου ηγέτη να μην παραστεί και τους όρους που τίθενται από τουρκικής πλευράς.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ΓΓ επιβεβαίωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον και την υποστήριξη προς τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού και επισήμανε ότι τον κύριο ρόλο έχουν οι δύο πλευρές και οι εγγυήτριες δυνάμεις.
 
Μαζί με τον κ. Κορνηλίου τα διαπιστευτήριά τους επέδωσαν στον ΓΓ του ΟΗΕ και οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Μαλαισίας και της Σάντα Λουτσία.
 
Ανακοίνωση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ αναφέρει ότι «ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσωπική του εμπλοκή για λύση του Κυπριακού προβλήματος και το σταθερό και συνεχές ενδιαφέρον του για την Κύπρο. Ο κ. Κορνηλίου έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη συμμετοχή του κ. Γκουτιέρες  στη Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και ενημέρωσε εν συντομία το Γενικό Γραμματέα τις θέσεις της κυβέρνησης για τις τρέχουσες εξελίξεις».
 
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προς εξεύρεση μια βιώσιμης και κοινώς αποδεκτής λύσης για το Κυπριακό πρόβλημα και τόνισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Κύπρο, ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του αποστολή».
Ο Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου τα τελευταία 5 χρόνια υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, ενώ προηγουμένως έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Πρέσβης στη Γαλλίας και Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης