Γιλντιρίμ: Δικαίως ο Ακιντζί δεν πάει στις διαπραγματεύσεις

Δικαίως ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν πάει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι "οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ων ουκ άνευ" .

“Και αυτό δεν φτάνει, ας πούμε παρά όλα αυτά που συμβαίνουν αν τελικά γίνει συμφωνία θα πρέπει να διασφαλίζει αυτό που λέμε  ‘τέσσερις ελευθερίες’, οι άνθρωποι, οι υπηρεσίες, τα εμπορεύματα και το κεφάλαιο να μπαίνουν και να βγαίνουν ελεύθερα στην Κύπρο. Και αυτό είναι κάτι που το ζητούμε από την ΕΕ”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “μέχρι τον τελευταίο καιρό προσπαθούσαν να πετύχουν λύση υπό το συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών, "είδα ότι έσπασε το λάστιχο, χάνει αέρα. Να δούμε, αν καταφέρουν να το φουσκώσουν ή θα πρέπει να αλλάξουν λάστιχο”, είπε. 

“Δυστυχώς στην Κύπρο η ε/κ πλευρά από την αρχή το έπαιζε ότι ‘συμφωνούμε, θα συμφωνήσουμε’ και έκανε μια επιχείρηση εντυπώσεων γύρω της. Μετά άρχισαν να βγαίνουν υποσυνείδητα πράγματα. Πήρε την απόφαση της Ένωσης. Εάν θα πάρεις απόφαση για Ένωση γιατί απασχολείς τον λαό τόσο καιρό;  Αυτό είναι διαμετρικά αντίθετο με την συμφωνία. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο Ακιντζί δεν πάει στις συνομιλίες δικαίως. Επομένως αυτή η συνάντηση δεν θα γίνει. Αυτό δεν είναι παιδικό παιχνίδι”, ανέφερε. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι “καθήκον του Ακιντζί και του Αναστασιάδη είναι να αναπτύξουν μια λύση η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Ε/κ και της Τ/κ πλευράς και η οποία θα αποτελείται από μια Κύπρο με δύο ομοσπονδίες βασισμένη στην δίκαιη ισότητα”.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό