Ελίζαμπεθ Σπέχαρ: Θα μιλήσω με Έιντε, επί του παρόντος δεν έχω κάτι να πω

Φειδωλή στις δηλώσεις της εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.  
 
Κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Σπέχαρ ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να μην παραστεί στην αυριανή τους συνάντηση.  
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μουλάρωσε ο Ακιντζί-Δεν πάει στην αυριανή συνάντηση με Αναστασιάδη 

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο αρκέστηκε να πει πως μετά τις διαβουλεύσεις της με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί, θα έχει επικοινωνία με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
«Διαβουλεύτηκα χθες με τον κ. Ακιντζί και μόλις τώρα είχα διαβουλεύσεις με τον κ. Αναστασιάδη. Θα μιλήσω σύντομα με τον Ειδικό μας Σύμβουλο κ. Έιντε και έτσι επί του παρόντος δεν έχω κάτι να πω», ανέφερε η κ. Σπέχαρ εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου.

Η μπάλα στο γήπεδο των Τούρκων

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης διαμήνυσε πως η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς, σημειώνοντας πως αυτοί έχουν αρνηθεί να παραστούν στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ, και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

«Δυστυχώς η κ. Σπέχαρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση και ως εκ τούτου η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη λύπη του για την εν λόγω εξέλιξη και την ίδια στιγμή επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου επί των θεμάτων όπου υπάρχουν διαφωνίες, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς επίσης και της κοινής διακήρυξης των δυο ηγετών του 2014», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Δειτε Επισης

ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου