Τη Σουηδία για τη συνεισφορά στην UNFICYP ευχαρίστησε ο ΠτΒ

Την εκτίμηση του κυπριακού λαού για την συνεισφορά της Σουηδίας στην ειρηνευτική δύναμη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, υποδεχόμενος τη Δευτέρα τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρόεδρο του Σουηδικού Κοινοβουλίου, Tobias Billström και αντιπροσωπεία βουλευτών.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε μια ιστορική αναδρομή του Κυπριακού και σε ενημέρωση γύρω από την τρέχουσα διαδικασία επίλυσής του, κάνοντας αναφορά στις πάγια αδιάλλακτες Τουρκικές θέσεις.
 
«Ο κ. Billström αναφέρθηκε στην πολύχρονη παρουσία Σουηδών στην αποστολή της UNFICYP, για την οποία ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την εκτίμηση του κυπριακού λαού» προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Συμπληρώνεται ότι ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σουηδικού Κοινοβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κυπριακή ιστορία, στους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού και στη σύνδεσή τους με τις αρχαιολογικές αποστολές της Σουηδίας στις αρχές του εικοστού αιώνα.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε, εξάλλου, την επιθυμία του για εξέταση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζει η Σουηδία σε διάφορους τομείς, κυρίως στην Υγεία. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω αναβάθμισης των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Σουηδίας.
 
Κατά τη συνάντηση ο κ. Billström μετέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής πρόσκληση από το Σουηδό ομόλογό του για επίσημη επίσκεψη στη Στοκχόλμη, την οποία ο κ. Συλλούρης αποδέχτηκε.
 
Πέραν του κ. Billström, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές Lennart Axelsson, Michael Svensson, Richard Jomshof και Kerstin Nilsson, τους οποίους συνόδευε η Πρέσβης της Σουηδίας στη Λευκωσία Αnna Olsson Vrang.
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων