ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να διαχωρίσει τη θέση του από την απόφαση για το ενωτικό

Είναι πλέον φανερό εκ του αποτελέσματος ότι η απόφαση της πλειοψηφίας της  Βουλής, αναφορικά με το ενωτικό δημοψήφισμα, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.
 
Ασφαλώς, η συγκεκριμένη απόφαση έτυχε εκμετάλλευσης από την τουρκοκυπριακή δεξιά και ακροδεξιά που διαφωνεί με λύση του Κυπριακού στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας, είπε ο κ. Στεφάνου προσθέτοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο “ήταν απολύτως αναμενόμενο να συμβεί”.
 
“Το ζήτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα για αντιμετώπιση της δυσάρεστης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι αρκετή η παραδοχή του Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος ότι αυτή η ενέργεια ήταν άκαιρη. Η αποχή του ΔΗΣΥ κατά τη ψηφοφορία, στην πραγματικότητα ισοδυναμούσε με θετική ψήφο. Έχει ευθύνες το Κυβερνών Κόμμα γιατί, μετατρεπόμενο σε ουρά του ΕΛΑΜ, συνέδραμε στη δημιουργία αυτής της κατάστασης”, σημειώνει.
 
Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν θα επιτρέψει εκμετάλλευση της απόφασης για επίρριψη ευθύνης στην ελληνοκυπριακή πλευρά επίσης δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, λέει ο κ. Στεφάνου, και προσθέτει πως “ο Πρόεδρος το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να διαχωρίσει τη θέση του από την απόφαση και να αναλάβει πρωτοβουλία για ξεπέρασμα των δυσκολιών για συνέχιση  της διαπραγματευτικής διαδικασίας”.
 
“Ευθύνη για τη διαφύλαξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας έχει και ο κ. Ακκιντζί ο οποίος ανάλογα θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση”, καταλήγει.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα