Νέα συνάντηση Μαυρογιάννη-Ναμί αύριο

Αύριο συναντώνται οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού και ενόψει της συνάντησης των ηγετών την προσεχή Πέμπτη.
 
Η αυριανή συνάντηση πραγματοποιείται μετά την απόφαση των δύο ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να ετοιμαστούν, σε διαβούλευση με τις εγγυήτριες δυνάμεις, για συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, στις αρχές Μαρτίου. ‘
 
Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Διάσκεψη δεν προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί πριν τις 6 Μαρτίου. Οι δύο διαπραγματευτές συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή σε σεμινάριο για τη χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού, που ουσιαστικά ήταν μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων και μια συζήτηση ιδεών, σε αυτό το πλαίσιο.
 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βρετανοί αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία Μάθιου Κιντ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις που υπέβαλε το Λονδίνο ως συμπληρωματικές της απευθείας χρηματοδότησης, όπως για παράδειγμα πρωτοβουλίες για επενδύσεις ή κυβερνητικά ομόλογα.
 
Η ιδέα είναι να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή απόψεων για τις διάφορες εναλλακτικές εισηγήσεις που αφορούν τη χρηματοδότηση, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά τη συνάντηση των ηγετών την 1 Φεβρουαρίου, Αναστασιάδης και Ακινζτί συμφώνησαν ότι θα συναντώνται εβδομαδιαίως κατά το μήνα Φεβρουάριο για αντιμετώπιση των εκκρεμούντων θεμάτων και ότι οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις τακτικές τους συναντήσεις.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη