5η Τριμερής Υπουργική Συνάντηση για θέματα ναυτιλίας στην Αθήνα

O καλύτερος συντονισμός της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο συζητήθηκαν στην 5η Τριμερή Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας για θέματα ναυτιλίας, όπου την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας, στην Αθήνα την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας Joe Mizzi, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας Νεκτάριος Σαντορινιός και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών πλευρών.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, όπως ο καλύτερος συντονισμός των τριών χωρών σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, οι προτεραιότητες της Μαλτέζικης προεδρίας κατά το τρέχον εξάμηνο σε θέματα Ναυτιλίας, η μείωση εκπομπών αέριων ρύπων από πλοία, η διατήρηση και το θέμα της περαιτέρω βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για προώθηση, κατά τη διάρκεια της Μαλτέζικης προεδρίας, μιας ολοκληρωμένης Νησιώτικης Πολιτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας των τριών χωρών, καθώς η ναυτιλία αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για τις οικονομίες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Μάλτας. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, αποτελεί άλλωστε ύψιστη προτεραιότητα για τις τρεις μεγαλύτερες ναυτιλιακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι για τη Ναυτιλία Υπουργοί Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου θα συναντηθούν εκ νέου στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης της ΕΕ για τη Ναυτιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2017, όπου και αναμένεται να υιοθετηθεί σχετική Διακήρυξη των Υπουργών της ΕΕ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα