Χαβαντίς : Θετική η Άγκυρα στη συνέχιση της Διάσκεψης

Η Άγκυρα βλέπει θετικά την πραγματοποίηση του δεύτερου μέρους της Διάσκεψης για την Κύπρο στις αρχές Μαρτίου στη Γενεύη, αναφέρει πρωτοσέλιδα η Χαβαντίς, προσθέτοντας ότι προκειμένου να υπάρξει κάποια συμφωνία η Τουρκία συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζιή και τη διαπραγματευτική του ομάδα.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προσπαθήσουν για “ένα αποτέλεσμα σε σύντομο διάστημα”. Αναφέρεται σε κοινή αντίληψη μεταξύ των δυο ηγετών ως προς την ανάγκη να μην χαθεί το μομέντουμ της διαδικασίας, επιθυμία της Άγκυρας για αποτέλεσμα και όχι διαιώνιση του προβλήματος, ενώ και η Βρετανία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δηλώνει έτοιμη για τη Διάσκεψη.
 
Ξένοι διπλωμάτες, που μίλησαν στην εφημερίδα, όπως γράφει, εξέφρασαν την άποψη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλει λύση και είναι ειλικρινής, ωστόσο αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να λάβει τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για να υλοποιήσει την επιθυμία του αυτή και περιμένουν από αυτόν πιο θαρραλέα βήματα.
 
Οι εν λόγω ξένοι διπλωμάτες αξιολόγησαν ως θετική εξέλιξη το αίτημα των δυο ηγετών προς τα ΗΕ για συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο, ενώ υπέδειξαν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε αυτή την κίνηση γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αρνηθεί να λάβει μέρος στη Διάσκεψη.
 
Αναφέρεται επίσης ότι και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί επιθυμεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι τυχόν κατάρρευση θα φέρει σε δύσκολες θέσεις όλες τις εμπλεκόμενες χώρες.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά