Ντ.Έρογλου: Ο Ακιντζί έκανε λάθος

“Ο Ακιντζί έκανε λάθος”, δήλωσε ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι “η ε/κ πλευρά είναι πολύ ικανοποιημένη που δώσαμε ένα χάρτη που προβλέπει για πρώτη φορά να τους δώσουμε με τα δικά μας χέρια κάποιες δικές μας μονάδες εγκατάστασης”.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλλιέτ ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι “οι Ε/κ προσπαθούν να άρουν τη διζωνικότητα. Δεν είναι σωστό που ξεκίνησαν με 29,2% στο εδαφικό. Πέρασαν 43 χρόνια από τότε. Μετά από 43 χρόνια θα κάνουμε ένα μέρος του λαού μας πρόσφυγες;”

Επέκρινε επίσης την τουρκική πλευρά επειδή δέχτηκε να συζητήσει και το κεφάλαιο των εγγυήσεων. “Το θέμα των εγγυήσεων είπαμε ότι δεν είναι ταμπού και ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις. Τι έγινε; Αμέσως το δίδυμο Ε/κ - Ελλάδα άρχισαν να φωνάζουν να αρθούν οι εγγυήσεις. Τώρα είναι ικανοποιημένοι που έφεραν την Τουρκία με στόχο τη συζήτηση για άρση των εγγυήσεων για πρώτη φορά”, ανέφερε.

Ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ότι λόγω της στάσης του διδύμου Ε/κ - Ελλάδας δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. “Πρέπει πλέον να συζητηθεί μαζί με την Τουρκία τί θα γίνει μετά τη διαδικασία, στη συνέχεια να γίνει συζήτηση με όλες τις πλευρές και να υπάρξει μια διέξοδος,” ανέφερε.

Υποστήριξε ακόμα ότι “στόχος του δίδυμου Ε/κ-Ελλάδα είναι να βγάλουν την Τουρκία από την Κύπρο, να μας καταστήσουν αδύναμους ως προς το θέμα της ασφάλειας και να φέρουν την ελληνική ηγεμονία. Για να μην το βλέπει κανείς αυτό, πρέπει να μην ξέρει καθόλου από Κυπριακό. Θα συνεχιστεί η διάσκεψη; Το δίδυμο Ε/κ - Ελλάδα δεν θέλει αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας Στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας η ε/κ πλευρά είναι σε μεγάλο βαθμό εναντίον. Οι δημοσκοπήσεις είναι εκεί. Έχουν μια στάση που δείχνει ότι θα δώσουν την εκ περιτροπής αν εμείς κάνουμε μια πολύ μεγάλη υποχώρηση. Για παράδειγμα υπάρχουν σχόλια στον ε/κ Τύπο που λένε πως εάν εμείς εγκαταλείψουμε τις εγγυήσεις ή δώσουμε την Καρπασία ή τη Μόρφου θα αποδεχθούν την εκ περιτροπής προεδρία”.

Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι στο περιουσιακό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. “Δεν θέλουν να γίνει πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ η λύση που θα επιτευχθεί. Για μένα δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε πως θα γίνει η χρηματοδότηση της λύσης. Υπό τον μανδύα των τεσσάρων ελευθεριών επιδιώκουν να έρθει μια μέρα που θα κάνουν τις περιουσίες και τον πληθυσμό στο βορρά Ε/κ”, υποστήριξε.

“Εγώ δεν πιστεύω ότι με τη στάση του διδύμου Ε/κ - Ελλάδα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Στόχος τους είναι να κερδίσουν χρόνο για να ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις υδρογονανθράκων. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν τετελεσμένα”, ισχυρίστηκε ο Ντερβίς Έρογλου.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα