Οζγκιουργκιούν: Δύο λόγοι υπάρχουν που δεν έχει λυθεί το Κυπριακό

Δύο λόγοι υπάρχουν που δεν έχει λυθεί το Κυπριακό κατά τον Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, ο ένας είναι ότι "Ελλάδα και ε/κ πλευρά θέλουν να ελληνοποιήσουν το νησί και δεν είναι υπέρ μιας συμφωνίας και ο άλλος είναι ότι ο τ/κ λαός και η Τουρκία αυτό δεν θα το αποδεχθούν."

Αυτό ανέφερε ο “πρωθυπουργός” και πρόεδρος του ΚΕΕ σε εκπομπή του “Μπαϊράκ”, αξιολογώντας τη διαπραγματευτική διαδικασία και υποστήριξε ότι σε περίπτωση συμφωνίας οι Τ/κ δεν πρέπει να αποδεχθούν να γίνουν μειονότητα. Θα υπάρξει συμφωνία, ισχυρίστηκε, είτε εάν αποδεχθούν οι Τ/κ να γίνουν μειονότητα και με το πέρασμα του χρόνου να αφομοιωθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία, είτε ακριβώς το αντίθετο, η Ελλάδα θα υπαναχωρήσει από τη νοοτροπία ελληνοποίησης του νησιού και θα αποδεχθεί τους Τ/κ ως ίσους και να δεχθεί τις εγγυήσεις της Τουρκίας. Η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα “δεν υπάρχει βάση για συμφωνία”, όπως είπε, επιβεβαιώνει αυτή την άποψη.

Μετά από 57 χρόνια, ανέφερε ο κ. Οζγκιουργκιούν, η Τουρκία, η Ελλάδα, η ε/κ και η τ/κ πλευρά βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί ωστόσο η διαδικασία κατέρρευσε από το πρώτο λεπτό, όπως είπε, λέγοντας ότι για τους ίδιους λόγους διαλύθηκε και η Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960.
 Εάν κάνουμε μια συμφωνία, χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας και την ενεργό παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, πρόσθεσε, ο τ/κ “λαός” θα γυρίσει στο `60 και αυτό η Τουρκία δεν το δέχεται. Κατά τον Οζγκιουργκιούν από το πρώτο διάστημα που άνοιξαν τα οδοφράγματα μέχρι σήμερα ο κόσμος που διέρχεται από αυτά έχει μειωθεί στο 10%.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»