Συνεκτίμηση δεδομένων και αποφάσεις για τα επόμενα βήματα

Οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 26 του μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Όπως εκτιμάται, οι δύο ηγέτες αναμένεται να καθορίσουν επίσης το πρόγραμμα των συναντήσεών τους στην Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται κουβέντα να γίνει και για το ζήτημα των εγγυήσεων.
Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο το πρωί συνάντηση με την διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, από τον οποίο θα τύχει ενημέρωσης αναφορικά με το αποτέλεσμα της τεχνοκρατικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο στο Μοντ Πελεράν, προκειμένου  να ληφθούν και οι αποφάσεις για τους περαιτέρω χειρισμούς.  
«Θα γίνουν συνεκτιμήσεις και μετά την αυριανή βεβαίως ενημέρωση από τον εκπρόσωπο πρέσβη κ. Μαυρογιάννη, που είναι και διαπραγματευτής, για να δούμε ποια ήταν τα τελικά αποτελέσματα, ποιες οι προοπτικές. Θα συνεκτιμήσουμε και θα αποφασίσουμε», δήλωσε σήμερα σχετικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα και με τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά ιδιαίτερα και σε συνάντηση που θα έχουμε με τον Τ/κ ηγέτη στις 26 του μηνός, και σε επαφές που πρέπει να γίνουν με τις εγγυήτριες δυνάμεις», επισήμανε.
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον πλέον η κάθε πλευρά θα συνεκτιμήσει ξεχωριστά τα αποτελέσματα της καταγραφής των ερωτημάτων από τους τεχνοκράτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως αυτό που πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει, είναι η επεξεργασία από τις πολιτικές ηγεσίες, των προτάσεων εκείνων που πρέπει να συνάδουν με το κοινό ανακοινωθέν των Η.Ε., κατά τη σύνοδο για το Κυπριακό στη Γενεύη, που καθορίζει πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι όποιες πολιτικές αποφάσεις.
Στο μεταξύ, επιστρέφουν σήμερα από το Μοντ Πελεράν η ομάδα της τουρκοκυπριακής πλευράς που έλαβε μέρος στις συζητήσεις για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, ενώ αύριο το πρωί στις 11:00 θα ενημερώσουν τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί για τα αποτελέσματα των συναντήσεων. Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, η ομάδα με επικεφαλής τον Οζντίλ Ναμί, αναμένεται να φτάσει στα κατεχόμενα αργά το βράδυ της Παρασκευής.
 

Δειτε Επισης

Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών