Ακύρωσαν έκθεση φωτογραφίας για να μην βλάψει τις διαπραγματεύσεις

Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη και Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους την ακύρωση έκθεσης φωτογραφίας του Κώστα Τσαγγαρίδη, που διοργάνωσε το γραφείο της, με τίτλο “Παγωμένη Λευκωσία από το 1974” με φωτογραφίες από τη διαχωριστική γραμμή της Λευκωσίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με το αιτιολογικό ότι θα παραβλάψει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε λύση του Κυπριακού.
 
Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του Κινήματος, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι ενημερώθηκε χθες προφορικά από έναν από τους πέντε Ευρωβουλευτές – επιμελητές (Quaestors) για το συμβάν με βάση το προαναφερόμενο σκεπτικό. Διερωτήθηκε δε πώς είναι δυνατόν μια τέτοια έκθεση, τις φωτογραφίες της οποίας έχουν ήδη δει οι Ευρωβουλευτές, να βλάψει τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, τη στιγμή που – όπως είπε – στις 24 Ιανουαρίου στο ΕΚ Βούλγαρος Ευρωβουλευτής της ομάδας ALTE, τουρκικής καταγωγής, ο Ιλχάν Κιουτσιούκ διοργανώνει συνέδριο με καλεσμένους μόνο Τούρκους και αντικείμενο τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου (Cyprus and energy).
 
Μια καλλιτεχνική έκθεση δεν μπορεί να παραβλάψει τη διαδικασία επίλυσης, θεωρεί η κ. Θεοχάρους, τη στιγμή – ανέφερε – που συνεχίζονται οι “εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων” Γιλντιρίμ, Μπουλούτ, Ερντογάν. “Αναρωτιέμαι εάν αυτές οι δηλώσεις δεν δυναμιτίζουν το κλίμα των συνομιλιών, δεν δημιουργούν κινδύνους στις συνομιλίες και μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους μια έκθεση φωτογραφίες”.
 
Κατά την κ. Θεοχάρους η εν εξελίξει διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν καρκινοβατεί, κανείς δεν ξέρει αν θα αποδώσει καρπούς, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν γραπτώς τις θέσεις τους, επιμένουν στις τέσσερις ελευθερίες και για τους Τούρκους πολίτες και “αυτά τα πράγματα μας φέρνουν χιλιόμετρα, και όχι ακτίνα, μακριά από κάποια συμφωνία”. Ανέφερε δε ότι εάν υπάρξει συμφωνία στη βάση των τουρκικών όρων, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από το ΕΚ, γιατί θα αντίκειται στο κεκτημένο και σίγουρα – όπως είπε – θα απορριφθεί από τον κυπριακό λαό γιατί θα του στερεί τις ελευθερίες του.

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα