Δημοσκόπηση ΡΕΠΟΡΤΕΡ: Θετικό πρόσημο σε Ελλάδα-Κοτζιά

Θετικό πρόσημο προσλαμβάνει η στάση της Ελλάδας και δη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Γενεύη, όπως προκύπτει από το σχετικό εύρημα της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE ο Οργανισμός Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Την ίδια ώρα, αποδοκιμάζεται η στάση που τήρησαν στη Γενεύη κάποιοι εκ των ηγετών του ενδιάμεσου χώρου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έφερε πιο κοντά τη λύση η Γενεύη

Εγγυήσεις, εκ περιτροπής και Μόρφου κόκκινες γραμμές για τους πολίτες 

Καταλληλότερος για την Προεδρία ο Αναστασιάδης 
 

Μπορούν και για καλύτερη συνεργασία


Η συνεργασία των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας χρίζει βελτίωσης θεωρεί το 42% των συμπολιτών μας, την ώρα που άλλοι τέσσερις στους δέκα την βλέπουν ως αρμονική. Ταυτόχρονα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μόλις ένα 6% διαπιστώνει να υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο Κυβερνήσεις, παρά τα όσα λέγονται, γράφονται ή αφήνονται να νοηθούν κατά καιρούς. Μέσα από το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, καθίσταται ξεκάθαρο πως η κυπριακή κοινή γνώμη είναι μεν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένη από τη συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας, ωστόσο μια μεγάλη μερίδα θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας αυτής.


Εγκρίνεται η στάση Ελλάδας-Κοτζιά


Θετικό πρόσημο προσλαμβάνει η στάση της Ελλάδας και δη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Γενεύη, καθότι από έξι στους δέκα συμπολίτες μας κρίνεται ως ορθή και μόλις από ένα 15% ως λανθασμένη. Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί, περίπου ένας στους τρεις δηλώνει πως δεν έχει άποψη.


Της μεγαλύτερης θετικής απήχησης η στάση της Ελλάδας και του Νίκου Κοτζιά τυγχάνει στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω, ενώ όπως θα ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο ποσοστών από εκείνους που δηλώνουν πως δεν έχουν άποψη προέρχεται από την ηλικιακή ομάδα των 18-24.    
 
Αλγεινές εντυπώσεις για τους ενδιάμεσους


Αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη προκάλεσε η στάση που τήρησαν στη Γενεύη κάποιοι εκ των ηγετών του ενδιάμεσου χώρου, με συμπεριφορές όπως αυτή των Νικόλα Παπαδόπουλου, Μαρίνου Σιζόπουλου και Γιώργου Περδίκη, οι οποίοι προτάσσοντας τις διαφωνίες τους ως προς τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη δεν παρέστησαν στη δεξίωση για την έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο.

 

Όπως επίσης, και η στάση της Ελένης Θεοχάρους, η οποία αποχώρησε από τη Γενεύη πριν από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης. Αρνητικά είδαν τις συγκεκριμένες συμπεριφορές έξι στους δέκα συμπολίτες μας, ενώ ως ορθές κινήσεις κρίνονται από μόλις ένα στους δέκα.   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έφερε πιο κοντά τη λύση η Γενεύη

 

 

 

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)