Ακιντζι: Ο ρεαλισμός στις συνομιλίες είναι σημαντικός

Ο ρεαλισμός στις συνομιλίες και ειδικά στο θέμα των εγγυήσεων και ασφάλειας είναι πολύ σημαντικός, σύμφωνα με τον ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια συνάντησης του με αντιπροσωπεία του τουρκικού ερευνητικού ιδρύματος Μαρμαρά ο κ. Ακιτνζί αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι αν συνεχιστεί η πολιτική “μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις” τότε αυτό θα οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο.

“Αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε το βήμα για την αρχή” είπε και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν αντιληπτές και κατανοητές οι ανησυχίες των Τ/κ και πως αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν.

Είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η ασφάλεια μας, είπε ο κ. Ακιτνζί λέγοντας παράλληλα ότι η τ/κ πλευρά και η Τουρκία θα προστατεύσουν την ασφάλεια των Τ/κ αλλά και θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν τρόποι/ φόρμουλες να ικανοποιηθούν οι ανησυχίες των Ε/κ.
Για να εξευρεθεί μια λύση χρειάζεται όλες οι πλευρές να έχουν καλή θέληση, να εργαστούν και να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, σημείωσε στις δηλώσεις του ο ηγέτης των Τ/κ και είπε ακόμα ότι, για να φτάσουμε στο τέλος της διαδικασίας πρέπει να υπάρξει “αμοιβαίος ρεαλισμός” και “λογική”.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι, το σύστημα του 1960 μπορεί να εφαρμοστεί το 2017 “αν συγχρονιστεί με τα σημερινά δεδομένα” αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η ακύρωση του.

Αναφέρθηκε ακόμα στην σημασία της επικράτησης της λογικής στις προτάσεις.

Σχετικά με τους χάρτες επανέλαβε ότι ο χάρτης που κατέθεσε η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τους Τ/κ και για να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση πρέπει να “μείνουμε εντός των λογικών πλαισίων” είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας