Νίκος Κοτζιάς: Βρώμικος ο Τύπος, που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν

Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό προχωράει διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
 
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της Γενεύης ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Κοιτάχτε, για να βρεθούμε σε ένα επόμενο επίπεδο, σημαίνει ότι προχωράμε. Από εκεί και εκεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, περιμένουμε να δούμε».
 
Ερωτηθείς για το επίπεδο που θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη συνέχεια των συζητήσεων, απάντησε πως θα υπάρχει πρώτα μια συζήτηση τεχνοκρατικού επιπέδου.
 
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: «Να σας πω, είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν».
 
Από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, σημείωσε ότι ελπίζει σε λύση: «Το ελπίζω, το ελπίζω. Όπως ξέρετε, βρέθηκα μαζί με τον Πρόεδρο Γιούνκερ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. Υποστηρίζουμε τα διαπραγματευόμενα μέρη στην Κύπρο και τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη και τις εγγυήτριες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την  κατεύθυνση τις επόμενες ώρες, εβδομάδες και μέρες, ελπίζοντας σε επιτυχή κατάληξη. Ο κόσμος, η περιοχή, χρειάζεται αυτά τα θετικά νέα. Το όφελος για την Κύπρο και την γύρω περιοχή θα είναι τεράστιο».
 
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη