Πρόεδρος για Ερντογάν: Να μην κρίνουμε τις δηλώσεις, αλλά το αποτέλεσμα (video)

Στο τηλεοπτικό δίκτυο του Euronews μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χθες μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν πήγαμε με τις υψηλότερες προσδοκίες στη Γενεύη κι αυτό που επιδιώκαμε ήταν να ξεκινήσει ο διάλογος, κάτι που συνέβη.

«Πρώτον όσον αφορά τις εδαφικές αναπροσαρμογές με κατάθεση χάρτη, έστω και αν διαφωνούμε, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο. Όσον αφορά τις εγγυήσεις, για πρώτη φορά η Τουρκία συμμετέχει σε έναν διάλογο για κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, μιλάμε για ένα διάλογο», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη μη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ανέφερε πως θεωρεί πως δεν θα πρέπει να κρίνουμε από τις δηλώσεις όσο αρνητικές και αν είναι, αλλά από το αποτέλεσμα, το τελικό αποτέλεσμα. Αν θα παραμείνει η τουρκική θέση ως έχει, σημαίνει δεν επιθυμούν τη λύση, δεν επιδιώκουν τη λύση.

Ερωτηθείς για το επεισόδιο μεταξύ Γιούνκερ και Τσαβούσογλου και τον ρόλο της ΕΕ στις συμολιλίες ο Πρόεδρος επεσείμανε πως αυτό δεν έγινε επί της ουσίας, αλλά επί θεμάτων διαδικασίας, κατά πόσο θα πρέπει να είναι παρούσα, συμμετέχουσα, ως ενδιαφερόμενη, ως παρατηρητής,

«Συνεπώς θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε αυτό. Καταρχήν θα πρέπει να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου, όχι μόνο για την παρουσία που συμβαίνει για πρώτη φορά, όπως πολύ σωστά έχετε επισημάνει, αλλά και τις παρεμβάσεις της ΕΕ, ότι ναι μεν δεν εμπλέκεται στο τι θα συμφωνηθεί μεταξύ των μερών, αλλά σίγουρα θέλει να έχει λόγο αν αυτό που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι συμβατό όσον αφορά τις πτυχές της εσωτερικής διακυβέρνησης ή δομής του κράτους, να είναι συμβατό όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, μέσα στο πλαίσιο ασφάλειας, της πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ», κατέληξε ο Πρόεδρος.


  

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας