Δήλωση στήριξης Τζόνσον λίγο πριν μεταβεί στη Γενεύη

Δήλωση στήριξης των συνομιλιών της Γενεύης και αισιοδοξίας για λύση εφόσον επιδειχθεί ευελιξία έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον λίγες ώρες πριν μεταβεί στη διάσκεψη για την Κύπρο στην ελβετική πόλη.  
 
«Χαιρετίζω το συνεχιζόμενο θάρρος και τη δέσμευση που έχουν επιδείξει και οι δύο πλευρές. Οι συνομιλίες στη Γενεύη επί της λύσης του Κυπριακού προσφέρουν σε αμφότερες τις πλευρές μία μοναδική ευκαιρία  να βρουν μία λύση. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία λύσης και είναι έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί», δήλωσε ο κ Τζόνσον.  
 
«Ελπίζω ότι όλοι εκείνοι που εμπλέκονται θα προσεγγίσουν τις συνομιλίες με μία αίσθηση ανοικτού μυαλού και ευελιξίας. Πιστεύω ότι αν προσεγγιστεί υπ’ αυτό το φως, μία λύση είναι εφικτή για να φέρει διαρκή ειρήνη στην Κύπρο», κατέληξε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.
 
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών και τον Υφυπουργό ΕΕ της Βρετανίας Αλαν Ντάνκαν θα έχει την Πέμπτη το πρωί στις 9.35 ώρα Γενεύης ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με πηγές Τ/κ. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
 
Από την άλλη, τη διαβεβαίωση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να στηρίξει τις συνομιλίες έδωσε σε φιλοκύπριους βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και ο Υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν, λίγο πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο για τη διάσκεψη της Γενεύης.  
 
Τις ερωτήσεις τους και τις παραινέσεις τους προς τον σερ Άλαν για ουσιαστική στήριξη της διαδικασίας από τη βρετανική πλευρά διατύπωσαν οι βουλευτές Μάθιου Όφορντ, Ντέιβιντ Μπάροους, Τερέζα Βίλιερς, Σέριλ Μάρεϊ και σερ Ρότζερ Γκέιλ, γνωστή για την πολυετή φιλοκυπριακή τους δράση.  
 
Οι βουλευτές συζήτησαν με τον Υπουργό Ευρώπης τα εκκρεμή θέματα και τις διαφορές μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών όπως έχουν διαμορφωθεί τη δεδομένη στιγμή, στα κεφάλαια του εδαφικού, του περιουσιακού και της ασφάλειας και εγγυήσεων.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»