Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Ειντε: Μπορούμε να φύγουμε και χωρίς ημερομηνία δημοψηφίσματος

  11/01/2017 17:30
Ειντε: Μπορούμε να φύγουμε και χωρίς ημερομηνία δημοψηφίσματος

Ειντε: Μπορούμε να φύγουμε και χωρίς ημερομηνία δημοψηφίσματος

  11/01/2017 17:30

Εχουμε ακόμη πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε σε διάσκεψη Τύπου στη Γενεύη.

Σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη πολλή και σκληρή δουλειά να γίνει, εξέφρασε την άποψη ότι είμαστε εκεί που θέλαμε να είμαστε και αυτό, σημείωσε, είναι χάρη στη βούληση και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι δύο ηγέτες, οι οποίοι παρά τα πολλά εμπόδια που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν είναι δεσμευμένοι στην επίλυση αυτού του προβλήματος μαζί.

Σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο, είπε ότι είναι ευτυχής που θα έρθουν οι ΥΠΕΞ των εγγυητριών δυνάμεων λέγοντας ότι η Διάσκεψη θα αρχίσει σε αυτό το επίπεδο και εάν υπάρχει επιτυχία θα πάει στο ανώτατο επίπεδο.

Οι εγγυήτριες δυνάμεις, είπε, έχουν μιλήσει επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες και έχουν συμφωνήσει ότι θα αρχίσει η διάσκεψη σε επίπεδο ΥΠΕΞ και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε.

Κληθείς να διευκρινίσει ποιος συγκαλεί τη Διάσκεψη, απάντησε “τα Ηνωμένα Εθνη”.

Σε σχέση με την κατάθεση χαρτών, ο κ. Ειντε είπε ότι είναι μια ιστορική στιγμή, λέγοντας ότι ποτέ ξανά δεν είχαμε ανταλλαγή χαρτών ή παρουσίαση χαρτών από τις ίδιες τις κυπριακές αντιπροσωπείες.

Υπογράμμισε ακόμη απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει με πλήρη συμμόρφωση με τις αρχές της ΕΕ, λέγοντας ότι η Κομισιόν είναι άμεσα εμπλεκόμενη στα θέματα που αφορούν την διάσταση της ΕΕ.  

Δείτε όλες τις εξελίξεις στη Γενεύη εδώ

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας