Τετάρτη 25 Απρ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις διαφορές

  11/01/2017 17:10
Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις διαφορές

Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις διαφορές

  11/01/2017 17:10

"Πάω στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών", απάντησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Μαλτέζικης Προεδρίας στη Βαλέτα, για την  στρατηγική του επιλογή, να μεταβεί προσωπικά στην Γενεύη, τη στιγμή που Ερντογάν, Τσίπρας και Μέι διστάζουν.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε: “Εχω προσωπικό ενδιαφέρον στην επανένωση της νήσου ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ δραματοποιούμε υπέρμετρα την κατάσταση λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Γενεύη είναι η τελευταία ευκαιρία ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Επεξηγώντας το προσωπικό του ενδιαφέρον τόνισε: “Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφθηκα την Κύπρο στο παρελθόν, ο λόγος για τον οποίο είμαι σε μόνιμη επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί: Είναι για την ειρήνη. Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο. Γιαυτό θα πάω ο ίδιος στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών. Είναι ένα ρίσκο, αλλά όταν μιλάμε για την ειρήνη, αυτοί που δεν  παίρνουν κανένα ρίσκο, παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο.”

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κομισμόν τόνισε: "Πάω αύριο στη Γενεύη γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επανενώσουμε το νησί. Οι δύο ηγέτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μίλησα στο τηλέφωνο σήμερα με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και θα μιλήσω και με το Γάλλο Πρόεδρο για το θέμα.  Ελπίζω να κλείσουμε αυτόν τον φάκελο τις επόμενες ώρες και μέρες".

Πηγή; ΚΥΠΕ
  

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας