Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Σε δημιουργικότητα και ευελιξία στη Γενεύη προτρέπει το Λονδίνο

  11/01/2017 16:32
Σε δημιουργικότητα και ευελιξία στη Γενεύη προτρέπει το Λονδίνο

Σε δημιουργικότητα και ευελιξία στη Γενεύη προτρέπει το Λονδίνο

  11/01/2017 16:32

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για να υποστηρίξει όπως μπορεί τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διάσκεψη της Γενεύης, δήλωσε η εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο ΚΥΠΕ.

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι προσδοκίες της βρετανικής κυβέρνησης από τη διάσκεψη, η εκπρόσωπος απάντησε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας πραγματικής ευκαιρίας για λύση και γι’ αυτό η Βρετανία είναι απολύτως δεσμευμένη στη διαδικασία. Πρόσθεσε ότι θα απαιτηθεί «δημιουργικότητα και ευελιξία» από όλες τις πλευρές.
 
Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρώτος στη Γενεύη θα αφιχθεί ο Υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν και πιθανότατα την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μέχρι αργά σήμερα θα βρίσκεται για επαφές στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.
 
Σε ερώτηση για πιθανή συμμετοχή και της Βρετανίδας Πρωθυπουργού στη διάσκεψη, η εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο να απαντήσει πως η βρετανική κυβέρνηση «είναι έτοιμη να παραστεί σε όποιο επίπεδο εξυπηρετεί καλύτερα τις συνομιλίες».
 
Δημοσιογραφικές πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αναφέρουν πως η κα Μέι θα μεταβεί στη Γενεύη εφόσον διαφανεί προοπτική συμφωνίας και εφόσον στη διάσκεψη παρευρεθούν οι ηγέτες των άλλων εγγυητριών δυνάμεων.
 
Κυβερνητική πηγή έχει αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι η παρουσία των τριών ηγετών στη Γενεύη θα ήταν «καλή» εξέλιξη.
 
Η εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού συμπλήρωσε ότι η βρετανική πλευρά χαιρετίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από τους δύο ηγέτες στην Κύπρο και τη θαρραλέα στάση που έχουν επιδείξει και σημείωσε ότι μία λύση θα φέρει οφέλη όχι μόνο για όλους τους Κυπρίους, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας