Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Αψήφησαν το κρύο και φώναξαν για την επανένωση

  10/01/2017 20:21
Αψήφησαν το κρύο και φώναξαν για την επανένωση

Αψήφησαν το κρύο και φώναξαν για την επανένωση

  10/01/2017 20:21
Έξω κάνει κρύο οι ψυχές μας όμως είναι ζεστές. Με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν τις δεκάδες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων οι διοργανωτές συγκέντρωσης υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης του νησιού που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.
 
2
 
Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΠΕΟ, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, η Τ/κ Πλατφόρμα Λύσης και Ειρήνης και άλλες 120 και πλέον οργανώσεις, σύνδεσμοι και κόμματα, την ώρα που οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί βρίσκονται στη Γενεύη της Ελβετίας σε ένα ακόμη κρίσιμο γύρο διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.
 
3
 
Εκπρόσωποι από όλες τις οργανώσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση ανέβηκαν στη σκηνή όπου και διαβάστηκε ψήφισμα προς τους δύο ηγέτες στην ελληνική και στην τουρκική υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού “Το μόνο που λέμε είναι να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη”.
 
4
 
Οι συγκεντρωθέντες με το ψήφισμά τους καλούν τους δύο ηγέτες “να παραμείνουν προσηλωμένοι και δεσμευμένοι στην προσπάθεια, και να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις ελπίδες και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού Ε/κ και Τ/κ, μια λύση που θα καταργεί τον διαχωρισμό και θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για όλους”.
 
5
 
Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάριου Τόκα και Ζουλφί Λιβανελί καθώς και παραδοσιακά της Κύπρου τραγούδησαν ο Κούλης Θεοδώρου και η Ολμούτ Αλμπαϊράκ. Η εκδήλωση άρχισε με την απαγγελία στην τουρκική γλώσσα του ποιήματος “Ειρήνη” του Γιάννη Ρίτσου ο οποίος έγραψε : “Τ` όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη. Τ` όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη. Τα λόγια της αγάπης κάτω απ` τα δέντρα, είναι η ειρήνη”.
 
6
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας