Αψήφησαν το κρύο και φώναξαν για την επανένωση

Έξω κάνει κρύο οι ψυχές μας όμως είναι ζεστές. Με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν τις δεκάδες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων οι διοργανωτές συγκέντρωσης υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης του νησιού που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.
 
 
Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΠΕΟ, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, η Τ/κ Πλατφόρμα Λύσης και Ειρήνης και άλλες 120 και πλέον οργανώσεις, σύνδεσμοι και κόμματα, την ώρα που οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί βρίσκονται στη Γενεύη της Ελβετίας σε ένα ακόμη κρίσιμο γύρο διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.
 
 
Εκπρόσωποι από όλες τις οργανώσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση ανέβηκαν στη σκηνή όπου και διαβάστηκε ψήφισμα προς τους δύο ηγέτες στην ελληνική και στην τουρκική υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού “Το μόνο που λέμε είναι να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη”.
 
 
Οι συγκεντρωθέντες με το ψήφισμά τους καλούν τους δύο ηγέτες “να παραμείνουν προσηλωμένοι και δεσμευμένοι στην προσπάθεια, και να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις ελπίδες και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού Ε/κ και Τ/κ, μια λύση που θα καταργεί τον διαχωρισμό και θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για όλους”.
 
 
Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάριου Τόκα και Ζουλφί Λιβανελί καθώς και παραδοσιακά της Κύπρου τραγούδησαν ο Κούλης Θεοδώρου και η Ολμούτ Αλμπαϊράκ. Η εκδήλωση άρχισε με την απαγγελία στην τουρκική γλώσσα του ποιήματος “Ειρήνη” του Γιάννη Ρίτσου ο οποίος έγραψε : “Τ` όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη. Τ` όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη. Τα λόγια της αγάπης κάτω απ` τα δέντρα, είναι η ειρήνη”.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών