Οζγκιουργκιούν: Έχουμε και σχέδιο Β αν δεν πάει καλά η Γενεύη

Για σχέδιο Β της τουρκοκυπριακής πλευράς, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες, έκανε λόγο ο "πρωθυπουργός" Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.
 
Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Haber Turk ο κ. Οζγιουργκιούν είπε ότι οι Τ/κ δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο. Είπε ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι έτοιμη για τις συνομιλίες της Γενεύης και πως τα εδάφη του ψευδοκράτους - κατά την έκφρασή του - δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
 
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και πρόσθεσε ότι οι αποτελεσματικές και ντε φάκτο εγγυήσεις της Τουρκίας αποτελούν κόκκινη γραμμή για την πλειοψηφία των Τ/κ.
 
Είπε ακόμη ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Κύπρο τα τελευταία 12 χρόνια μετά το Σχέδιο Ανάν και πως "κανένας δεν μπορεί να πει στον κόσμο να εγκαταλείψει τη γη του".
 
Δήλωσε ακολούθως ότι υπάρχουν και προβλήματα στα θέματα διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών σε σχέση με την ισότητα και τη διζωνικότητα.
 
Υπογράμμισε τη σημασία της διζωνικότητας, των ντε φάκτο τουρκικών εγγυήσεων, της παραμονής τουρκικού στρατού και του ισότιμου καθεστώτος μεταξύ των δύο συνιστώντων κρατιδίων και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για μια συνάντηση όπως αυτή της Γενεύης και πως δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα έτσι ώστε να κληθούν και οι εγγυήτριες δυνάμεις.
 
Είπε τέλος ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία έχουν σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις συνομιλίες και ότι οι Τ/κ θα το αποφασίσουν αυτό μαζί με την Τουρκία.

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση