Και ο Έιντε στις συναντήσεις του Γ.Γ. με Κοτζιά και Τσαβούσογλου

Στη Νέα Υόρκη αντί στην Άγκυρα, θα μεταβεί μετά τις επαφές του σήμερα στην Αθήνα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, προκειμένου να παραστεί στις χωριστές συναντήσεις που ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκο Κοτζιά στις 5 και 6 Ιανουαρίου αντίστοιχα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.
 
Πηγή των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) πως ο κ. Έιντε έχει σήμερα εποικοδομητικές συναντήσεις στην Αθήνα για προετοιμασία της Διάσκεψης της Γενεύης. Πρόσθεσε πως ο Νορβηγός διπλωμάτης θα αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα απόψε για να μεταβεί στην έδρα του διεθνούς οργανισμού για να συμμετάσχει στις συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με τους κυρίους Τσαβούσογλου και Κοτζιά και ως εκ τούτου δεν θα βρίσκεται αύριο στην Άγκυρα για επαφές, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ερωτηθείσα η ίδια πηγή εάν ο κ. Έιντε θα επισκεφθεί την Άγκυρα πριν από τη μετάβασή του στη Γενεύη, ανέφερε πως εάν υπάρχει λόγος θα το πράξει για να προσθέσει, ωστόσο, πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής ο κ. Έιντε θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη μετά τις συναντήσεις στις οποίες θα συμμετάσχει, με προορισμό τη Γενεύη.

 
 

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο